Julkaistu 15.05.2019 0          

Koko perheen Tiedepäivä Tuorlassa 18.5.

Tiedekeskus Tuorlassa järjestetään lauantaina 18.5. klo 10–15 Tiedepäivä, jonka ohjelmasta löytyy tekemistä lapsille ja aikuisille. Päivän teemana on muuttuva maailma. Ohjelmassa on muun muassa lyhyitä tiedeluentoja maailmankaikkeuden muuttumisesta sekä elämän monimuotoisuudesta, tiedepajoja ja planetaarioesityksiä. Tiedepäivän aikana esitellään myös 1,38 kilometriä pitkä Aikavaellus-reitti, joka sijaitsee Tuorlan lähimaastossa.

Aikavaellus-reitillä pääsee kävellen tutustumaan maailmankaikkeuden tärkeimpiin kehitysvaiheisiin niiden ajallisessa mittakaavassa. Jokainen metri polulla vastaa kymmentä miljoonaa vuotta. Päivän aikana reitillä järjestetään useita asiantuntijoiden opastamia kävelykierroksia.

– Aikavaellus-reitti antaa kuvaa siitä, miten maailma on rakentunut. Opastus auttaa hahmottamaan, miten tähtitiede, fysiikka, kemia, geologia ja biologia antavat vastauksia maailmankaikkeuden syntyyn ja kehitykseen. Menneinä aikoina tapahtuneet suuret muutokset auttavat meitä ymmärtämään paremmin muutoksia myös nykypäivän maailmassa. Reitti sopii iltakävelyyn kaikille tieteestä innostuneille ja koululaisille, kertoo Aikavaellus ry:n puheenjohtaja ja astrobiologian dosentti Kirsi Lehto.

Vuonna 2011 avattiin 13,7 kilometriä pitkä Aikavaellus-reitti Turun yliopiston kampukselta Tuorlan observatorioon.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Kåren

Hämeenkatu 22, Turku

www.karen.fi

KP 10-200, R. Juhlasali 200 hlö, Ruokasali 70 hlö, Argentinasali 60 hlö, Kabinetit 10 ja 12 hlöä. Langaton internetyhteys, dataprojektori, valkokangas juhlasalissa, äänentoistolaitteet.

Lue uusin näköislehtemme

05/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.05.2019


Seuraa meitä somessa