Julkaistu 20.05.2019 0          

Historiallinen Itäharjun ajot palaa näytösajoilla alkuperäisiin kortteleihin

Itäharjun ajot 1955–1965 -näytösajotapahtuma tuo helatorstaina klo 9-15.30 nostalgiset veteraaniajoneuvot alkuperäisten ajojen kotiseudulle Turun Itäharjuun. Tällä kertaa ei kuitenkaan kilpailla, vaan autot ja moottoripyörät ajavat reittiä näytösluontoisesti. Tapahtuma on yleisölle maksuton.

Tapahtumassa muistellaan vuosina 1955–1965 järjestettyjä Itäharjun ajoja, joissa kilpailivat monet kuuluisat suomalaiskuskit auton ratissa ja moottoripyörän selässä. Mukana ajoissa on vuoden 1970 ja sitä vanhempien vuosimallien autoja sekä vuoden 1972 ja sitä vanhempia moottoripyöriä. Näytösajot kaasutetaan reitillä Teollisuuskatu-Rautakatu-Ilmarisenkatu-Tierankatu.

Autot ja moottoripyörät lähtevät tasatunnein 1750 metriä pitkälle katuradalle. Ensimmäinen lähtö on kello 10 ja viimeinen kello 15. Kulkuneuvoihin pääsee tutustumaan lähemmin varikkoalueella kello 9 alkaen, ja näytteillä on muutakin ajokalustoa. Alueella on myös kahvi- ja grillimyyntiä, sekä lapsille pomppulinna.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Veteraanimoottoripyöräklubin Turun aluekerho Paronin Pojat.

Turun kaupunki on tehnyt tiivistä yhteistyötä järjestäjän kanssa, jotta keväinen koko perheen tapahtuma hienojen menopelien parissa saadaan tuotua takaisin samoihin kortteleihin, joissa aikoinaan kisattiin.

Alkuperäisissä Itäharjun ajoissa kilpaili aikoinaan monta nimekästä kuskia, kuten Curt Lincoln, Rauno Aaltonen ja Jarno ”Paroni” Saarinen, jonka omintakeinen ajotyyli mutkissa on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen kansainväliseen moottoripyöräurheiluun. Vuoden 1965 ajoissa turkulainen Saarinen voitti 250-kuutioisten junioriluokan ylivoimaisesti.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa