Julkaistu 20.05.2019 0          

Funikulaarille nimikko-olut

Funikulaari otetaan käyttöön Turussa perjantaina 24.5.2019. Avajaispäivänä lanseerataan myös Funikulaarille suunniteltu nimikko-olut Funi Dry Hopped Saison. Oluen takana ovat Kakolanmäellä toimiva panimo Kakola Brewing Company sekä turkulainen muotoilumerkki Saana ja Olli. Kakolanmäellä vuonna 2018 aloittanut naapurustopanimo Kakola Brewing Company lähti suunnittelemaan nimikko-olutta heti funikulaarin rakennushankkeen varmistuttua.

- Halusimme oluen edustavan turkulaisen kaupunkiasumisen eurooppalaistumista, joten oluttyyliksi valikoitui elegantti saison-olut. Saison-oluiden erityisyys perustuu niissä käytettävään hiivakantaan, josta saadaan olueen moniulotteinen aromimaailma ja hienostunut kokonaisuus. Funi-oluen suutuntuma on kuiva ja runsaan hapokas, kertoo Kakola Brewing Companyn oluentekijä Peter Torniainen.

Funi Dry Hopped Saison on raikas kuivahumaloitu saison-tyylinen olut, jossa on käytetty suomalaista ohra- ja vehnämallasta. Funi on väriltään oljenkeltainen ja suodattamattomuudestaan johtuen luonnollisesti samea. Olut sopii nautittavaksi hyvin viilennettynä sellaisenaan tai esimerkiksi mausteisten ruokien kanssa.

Funin kohdalla oli selvää, että etikettitaiteen tulisi olla myös turkulaista kädenjälkeä. Turkulainen muotoilumerkki Saana ja Olli on tunnettu ajattomasta ja hienostuneesta muotoilustaan, joten yhteistyö tuntui luonnolliselta molemmin puolin. Olihan kyseessä eräänlainen eurooppalaistumisen merkkipaalu.

- Olimme otettuja, kun Kakola Brewing otti yhteyttä suunnittelutyön tiimoilta. Heillä on juuri sellaista modernia ja tyylikästä otetta toiminnassaan, jota kotikaupunkimme tällä hetkellä todella tarvitsee. Etiketin ajatuksena oli klassiset patsasmaiset linjat yhdistettynä lämpimään, karnevalistiseen elämänmenoon sekä merenläheiselle panimolle kotoisat sinisen sävyt. Tavoitteenamme oli työstää aikaa kestävä lopputulos sekä nostaa hattua klassiselle eurooppalaiselle avarakatseisuudelle ja progressiiviselle elämänasenteelle, kertoo Saana ja Olli -muotoilumerkin Olli Sallinen.

Funi Dry Hopped Saison on saatavilla panimon omasta Minibar & Shopista, Ravintola Kakolanruususta sekä valituista ravintoloista Turun seudulla 24.5.2019 lähtien.

Uutista on muutettu 21.5. klo 9:41: Turun funikulaari ei ole Suomen ensimmäinen ulkoilmaan rakennettu vinohissi. Myös Kolilta löytyy kiskohissi.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Celerpak Oy

Celerpak Oy

Aaltopahvilaatikot, Pahvilaatikoita, Pakkauksia, Pakkaussuunnittelua

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Liedon Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.abocatering.fi

Viihtyisätja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä – historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkoilupoluilla. Tilavuokraus ja tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019



Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa