Julkaistu 03.06.2019 0          

Peacemaker-suurtuotantoa kuvataan Turun seudulle ensi syksynä

MRP Matila Röhr Productions -yhtiön ja Ylen Peacemaker-suurtuotantoa tähdittävät saksalainen näyttelijä Richard Sammel sekä suomalaiset Irina Björklund ja Mikko Nousiainen. Sammel on näytellyt mm. Quentin Tarantinon elokuvissa. Sarjaa kuvataan kolmen viikon ajan Turun seudulla syksyllä 2019.

Peacemaker on 10-osainen, sykähdyttävän jännittävä poliittinen draamasarja rauhanneuvottelujen maailmasta, kansainvälisestä asekaupasta ja valtaapitävien moniulotteisista suhteista.

Suomessa sarjan kaavaillaan tulevan nähtäväksi loppusyksyllä 2020.

Kun kriisistä tulee pysyvä olotila

Talouden mahti, sota ja valta ovat kutoneet maailmaan kriisien verkon, jota vain harva haluaa tai kykenee ratkomaan. Rauhanneuvottelijoiden on astuttava kriisien keskiöön. Työskentely ääriolosuhteissa muuttuu osaksi heidän arkeaan ja kriisistä tulee pysyvä olotila.

Sarjan tarina sijoittuu Turkkiin, Syyriaan ja Espanjaan. Sitä kuvataan parhaillaan Kanariansaarilla ja myöhemmin Espanjassa ja Suomen Turussa.

Turku on Suomessa sarjan ainoa kuvauslokaatio. Kolmen viikon kuvaukset toteutetaan Turussa syksyllä 2019.

- Meillä on ollut hyvää yhteistyötä MRP Matila Röhr Productionsin ja tuottaja Johanna Enäsuon kanssa jo aiemmin, kun Enäsuo toi upean meksikolaisen Bayoneta-elokuvan kuvaukset Turun seudulle, kertoo elokuvakomissaari Teija Raninen Länsi-Suomen elokuvakomissiolta, joka toimii osana Turku Business Regionia. Länsi-Suomen elokuvakomissio tukee sarjan kuvauksia seudulla.

- Myös Irina Björklund on aiemminkin ollut Turun seudulla kuvattavissa tuotannoissa, hienoa saada hänet takaisin Turkuun.

Sarjan tuottajia ovat Johanna Enäsuo ja Marko Röhr MRP Matila Röhr Productions -yhtiöstä. Peacemaker perustuu Enäsuon ja käsikirjoittaja Eriikka Etholen alkuperäistarinaan. Sarjan ohjaa tarinankerronnastaan tunnettu, kansainvälisesti palkittu ohjaaja AJ Annila.

- Olemme erittäin vaikuttuneita Peacemakerin herättämästä kansainvälisestä kiinnostuksesta. Peacemaker aiheensa ja tarinansa vuoksi yksi Ylen mielenkiintoisimpia, tulevia sarjoja. Peacemaker kuuluu myös Pohjoisvision laatudraamojen N12-ohjelmistoon, ja Ylen lisäksi sarjaa rahoittaa Ruotsin SVT, Tanskan DR, Norjan NRK ja Islannin RUV, toteaa Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela.

Tuotannon sisällöllisissä ja taiteellisissa vastuutehtävissä on pääosin suomalaisia osaajia. Sarjan kaikki oikeudet ovat suomalaisessa omistuksessa.

MRP toteuttaa sarjan yhteistyössä kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Se on myös suunnattu kansainvälisille markkinoille sekä suurelle yleisölle. Sarjan 7,7 miljoonan euron tuotantobudjetti onkin keskimääräistä suomalaista draamasarjan budjettia huomattavasti suurempi. Peacemakerin kansainvälisen myynnin hoitaa tanskalainen myyntiyhtiö REinvent Studios.

- Peacemaker on jo herättänyt kansainvälisten ostajien huomion. Sarjassa on loistava näyttelijämiehitys ja olemme varmoja, että se menestyy kansainvälisesti ja että sen yleisö on maailmanlaajuista, kertoo Reinvent Studios:in myynti-, ja markkinointipäällikkö Helene Aurø.

Kansainvälinen näyttelijäkaarti

Sarjan pääosissa nähdään kaksi suomalaista eturivin näyttelijää Irina Björklund ja Mikko Nousiainen sekä mm. ruotsalaisista tv-sarjoista tunnetut Louise Peterhoff ja Kardo Razzazi. Tuorein kiinnitys on palkittu, saksalainen tähtinäyttelijä Richard Sammel, joka tunnetaan rooleistaan mm. Quentin Tarantinon elokuvassa Armottomat paskiaiset sekä elokuvista 3 Days to Kill, Casino Royale sekä Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin luomasta draamasarjasta The Strain.

- Peacemaker on yksi tähänastisen urani kohokohtia. Peacemaker näyttää meille modernin yhteiskuntamme shakespearelaisen ulottuvuuden, jossa ihmisten pyrkimykset muuttavat mahdolliset ratkaisut usein verilöylyiksi ja vievät perheet joukkohautoihin. Toisaalta löytyy ratkaisuja tilanteissa, joissa kaikki on vaikuttanut mahdottomalta! Rakkaus todellisuuteen, käsikirjoittamisen laatu, sarjan näyttelijät ja koko Peacemakerin tuotanto ovat tehneet sarjasta yhden urani kiehtovimmista hankkeista, sanoo Richard Sammel.

Sarjan muissa merkittävissä rooleissa nähdään näyttelijöitä mm. Turkista, Irakista, Ranskasta, Espanjasta ja Iso-Britanniasta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Raision Puulevy Oy

Raision Puulevy Oy

Puutavaraa, Rakennustarvikkeita

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa