Julkaistu 04.06.2019 0          

Brittitoimittajat ihastuivat paikallisiin makuihin ja saariston rauhaan

Heinäkuussa avattava Wizz Airin lentoyhteys Lontooseen on onnenpotku turkulaisille, mutta reitille odotetaan myös matkailijoita Isosta-Britanniasta. Visit Turku kutsui touko-kesäkuun vaihteessa ryhmän brittitoimittajia tutustamaan kaupunkiin ja läheisiin saaristomaisemiin, jotta he välittäisivät alueen kiinnostavia matkailuelämyksiä lukijoilleen.

- Isossa-Britanniassa on paljon matkustuspotentiaalia Turun seudulle – erityisesti Wizz Airin aloittaessa 2. heinäkuuta suorat lennot Turun ja Lontoon välillä. Uusi yhteys on herättänyt jo paljon kiinnostusta, kertoo Visit Turun kansainvälisen markkinoinnin päällikkö Lotta Bäck.

Brittilehdistä The Times, Metro, The Daily Mirror, National Geographic Traveller sekä Express & Star lähettivät toimittajan Turkuun. Visit Turku toteutti lehdistömatkan yhteistyössä Visit Finlandin kanssa sekä saariston ohjelmaosuuden yhdessä Paraisten kaupungin matkailun kanssa.

- ”Lehdistömatkan pääteemoja olivat paikallinen ruokakulttuuri ja elämäntapa. Halusimme myös tuoda esille, että alueellamme on ainutlaatuinen, maailman suurin ja kaunein saaristo upeine luontoelämyksineen. Turussa voi helposti yhdistää urbaanin kaupunkikulttuurin retkeen saaristossa, Bäck kertoo.

Intohimoinen oluttarjoilu Kakolassa

Toimittajat kiersivät muutaman päivän matkallaan saaristomaisemia ja Turun keskustan nähtävyyksiä maistellen monipuolisesti paikallisia herkkuja. The Timesiin kirjoittava Jeremy Head kehui Kauppahallin makuelämyksiä uskomattomiksi. Kakola Brewing Companyssa toimittajat pääsivät puolestaan oluen makuun, kun oluentekijä Peter Torniainen tarjoili pöytään uuden rinnehissin kunniaksi kehitetyn Funi-oluen.

- Kerrassaan mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Olen todella vaikuttunut, kuinka intohimoisesti pienpanimossa suhtaudutaan olueen, Head hämmästeli.

Daily Mirrorin Oliver Milne sanoi olevansa vakuuttunut, että turkulainen juoma- ja ruokakulttuuri sytyttää brittimatkailijat.

- Pohjoismainen ruoka on tällä hetkellä todella trendikästä Lontoossa. On ollut mahtavaa päästä matkan aikana maistelemaan kauden herkkuja ja paikallista lähiruokaa, Milne kiitteli.

- Kaiken kaikkiaan Turku on mielestäni hieno kohde briteille, jotka asuvat Lontoossa, Manchesterissa tai muissa isoissa kaupungeissa. He haluavat matkustaa paikkaan, jossa on paljon nähtävää, mutta jossa voi myös nauttia hiljaisuudesta. Rento ja rauhallinen saaristo teki ainakin minuun suuren vaikutuksen.

Turun alueella vierailee vuosittain Visit Turun kutsumana noin 400 kansainvälistä toimittajaa, bloggaajaa ja matkanjärjestäjää. Suurin osa vierailuista on toteutettu yhteistyössä Visit Finlandin kanssa.

- Olemme panostaneet kansainvälisiin vierailuihin jo vuosia, sillä ne ovat tärkeä osa markkinointiviestinnän strategiaamme. Lehdistömatkoista saadun medianäkyvyyden arvo on vuosittain miljoonia euroja, Lotta Bäck kertoo.

Pari viikkoa sitten Turussa vierailleen The Guardianin toimittajan tuoreen Turku-artikkelin voi lukea alla olevasta linkistä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Palotekninen Insinööritoimisto

Palotekninen Insinööritoimisto

Palotekninen konsultointi ja suunnittelu

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa