Julkaistu 10.06.2019 0          

Hiljaisuuden paletti -näyttely Brinkkalan galleriassa 13.-30.6.2019

Kuurojen taiteilijoiden Hefaistos-yhdistys on yhtä vanha kuin uusi Venäjä. Yhdistys rekisteröitiin samana elokuun päivänä kun Moskovassa alkoi vallankaappaus 1991. Hefaistoksen edeltäjä on jo vuonna 1989 perustettu Venäjän maailma -artryhmä, jonka ensimmäisten jäsenten joukossa olivat Gennadi Fadin ja Juri Tchernuha. Hefaistoksen jäseniä tomii mm. Moskovassa, Pietarissa, Saratovissa ja Tulassa. Jokaisella on taiteellinen ammattikoulutus. Vuodesta 1991 yhdistyksen puheenjohtajana on toiminut taidemaalari ja monumentalisti Natalia Sofronova.

Uuden yhdistyksen ensimmäinen näyttely Jumalan kämmenellä järjestettiin marraskuussa 1993 Moskovassa Euroopan talossa. Vuonna 1999 Hefaistos järjesti Eurooppalaisten kuurojen festivaalin, johon osallistui viittomakielisiä taiteilijoita seitsemästä eri maasta. Vuonna 2005 Hefaistoksen näyttely järjestettiin Venäjän duumassa. Hefaistoksella on ollut kymmeniä kiertonäyttelyjä monessa maassa, mukaan lukien Hollanti, Saksa, Ranska, USA, Mongolia ja Japani.

Näyttely omistettu kahdelle leskikeisarinnalle

Hiljaisuuden paletti-näyttely on omistettu kahdelle leskikeisarinnalle, kahdelle Maria Feodorovnalle. Toinen oli keisari Paavalin ja toinen Aleksanteri III:n leski. Molemmat ovat tehneet arvokasta työtä kuurojen elinolojen parantamiseksi.

Näyttelyssä on mukana viiden taiteilijan töitä. Kaikki taiteilijat ovat Hefaistoksen jäseniä. Nämä edustavat Pietaria ja Moskovaa. Adil Alievia lukuunottamatta kaikki osallistuivat aiemmin näyttelyihin Suomessa. Näyttelyn taiteilijat ovat Aidyn Aliev, Adil Aliev, Juri Tchernuha, Mihail Gorynov ja Sergei Ushtsehnko

Hefaistoksella on Suomeen erityinen suhde. Taideyhdistyksen näyttelyissä kävi Helsingissä sijaitsevan Kuurojen maailmanliiton päämajan johtohenkilöitä. Vuosina 2006–2010 Hefaistos vieraili Suomessa useita kertoja. Suomessa pidettyjen projektien joukossa ovat olleet mm. näyttelyt Mikael Agricola, Pyhän Yrjön Ritari (C.G. Mannerheim) ja Keisarinna Maria Feodorovna.

Juri Tchernuhan maalaama Mikael Agricolan taulu luovutettiin v. 2007 Tasavallan presidentti Tarja Haloselle. Saman taiteilijan taulu Keisarillinen pariskunta ja amiraali Oskar von Kramer lahjoitettiin Turun Forum Marinumiin vuonna 2013, noin pari viikkoa ennen presidentti Vladimir Purinin vierailua Turussa. Tämäkin taulu on Brinkkalan näyttelyssä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa