Julkaistu 13.06.2019 0          
SOME TUTUKSI

Älä ole moukka!

Oletko aktiivinen keskustelija Facebookin kuntaryhmissä?

Otatko aktiivisesti kantaa eri asioihin?

Oletko ylipäätään somessa keskustelevaista tyyppiä?

Silloin voit olla vaarassa saada öykkärin maineen. Somessa nimittäin hyvin helposti leimautuu hankalaksi, jos lähtee kaikkiin keskusteluihin täysillä mukaan. Jopa hyvin somessa kantansa perusteleva kovaääninen tyyppi saa helposti huonon maineen.

Tarkastelepa siis omaa some-historiaasi ja mieti, oliko kaikki keskustelut vaivansa arvoisia. Löytyykö joukosta sellaisia kommentteja, joita et hetken hurmoksen jälkeen ehkä kirjoittaisikaan?

Monet järkevät ihmiset antavat itsestään somessa yllättävänkin ärhäkkään kuvan. Itsellä tulee mieleen useampikin keski-iän ylittänyt tyyppi, joka kasvotusten on varsin miellyttävä, mutta somessa ihan kamala häirikkö. Kyllä näitä löytyy nuorempienkin joukosta, mutta yllättävän usein vauhdissa somessa on hieman jo ikääntyneempi yksilö, joka selkeästi pitää somessa huutelun oikeutetaan.

Itse olen viime vuosien aikana tietoisesti poistanut näitä tyyppejä vaivihkaa kavereista/seurattavista. Pahimmat huutelijat olen peräti blokannut, kun olen tajunnut millaisia energiasyöppöjä he ovat. Samalla tiedän, että voisin rupatella heidän kanssaan kivasti niitä näitä kasvotusten. Koska silloin he osaavat käyttäytyä.

Vinkkini teille, jotka innostutte kenties hieman liikaa somessa:

• Mieti miltä tuntuisi, jos joku sanoisi tuon sinulle kasvotusten.

• ÄLÄ HUUDA! Eli älä käytä pelkästään isoja kirjaimia, somessa se on huutamista.

• Älä hyökkää henkilöitä vastaan, jos olet tuohtunut.

• Itse asiassa, älä tee mitään somessa, jos olet tuohtunut.

• Tunne temperamenttisi; jos olet rauhallinen kaveri – laske sataan, jos olet helposti kiehahtavaa tyyppiä – laske vaikka tuhanteen tai sataan tuhanteen!

Yrittäjälle somessa käyttäytyminen on erityisen tärkeää. Tiedän ihmisiä, jotka huutelemalla ja riitelemällä ovat joutuneet konkurssin partaalle bisneksessään. Tiedän myös monia, jotka miellyttävällä some-olemuksellaan on saanut enemmän bisnestä. Kumman puoleen sinä kääntyisit, jos kaipaisit yrittäjän apua – siihen ärräpäitä privaatisti somessa huutelevaan vai siihen, joka käyttäytyy hyvin?

Laura Johansson
Lvngroom Oy

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

X-Index Oy

X-Index Oy

Toimitilamyyntiä, Toimitilavuokrausta

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Liedon Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.abocatering.fi

Viihtyisätja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä – historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkoilupoluilla. Tilavuokraus ja tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

11/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.11.2019


Seuraa meitä somessa