Julkaistu 13.06.2019 0          
VSY 2019/06 LUKUVINKKI

Uusi hanke tukee maahanmuuttajien työllistymistä ja yrittäjyyttä

Yrittäjänä Suomessa. Pouya Mohammadi tietää omasta ja monien muiden kokemuksista, että yrittäjänä tekee helposti virheitä, jos ei osaa kieltä täydellisesti.

Pouya Mohammadi tietää, miten vaikeaa on perustaa yritys maahan, jonka kieltä ei osaa kunnolla. Hän on itse asunut Suomessa vuodesta 2002 ja aloittanut yrittäjänä 2015. Mohammadi puhuu sujuvaa suomea ja auttaa nyt yritystoiminnallaan muita maahanmuuttajia jotka ovat vielä lähtökuopissa. Hän on myös mukana Humanistisen ammattikorkeakoulun Humakin ja Varsinais-Suomen Yrittäjien yhteisen Tempo-hankkeen ohjausryhmässä. Hankkeen tarkoituksena on antaa henkilökohtaista valmennusta yritystoimintaa suunnitteleville maahanmuuttajille.

- Tämä on nyt sitä, mitä itse olisin aikoinaan kaivannut, selkeä kartta kaikesta siitä, mitä yrittäjän on tiedettävä ja hoidettava, Mohammadi sanoo.

Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä maahanmuuttajien Osaamiskeskuksen, Töissä täällä -verkoston ja muiden toimijoiden kanssa. Töissä täällä on verkosto, joka kokoaa yhteen varsinaissuomalaiset koulutus- ja työllistämistoimijat. Sen avulla työnantajien työvoimatarpeisiin voidaan reagoida nopeasti ja yksilöllisesti. Maaliskuussa alkaneen kolmivuotisen hankekauden avauksena on jo järjestetty neuvontaa yrittäjyydestä kiinnostuneille maahanmuuttajille sekä työpajoja yrittäjämäiseen asenteeseen. Hanke tarjoaa myös valmennusta yrittäjämäisen asenteen löytämiseen, tukea uuteen työpaikkaan asettautumiseen sekä yrityksille räätälöityjä rekrytointitilaisuuksia, joihin työnhakijat valitaan ja valmennetaan etukäteen ja näin madalletaan työnantajan kynnystä palkata maahanmuuttajataustainen työnhakija. Hankkeen kohderyhmänä ovat myös yritysneuvojat, joiden kanssa yhteistyössä suunnitellaan pysyviä toiminnan muotoja.

Lue lisää aiheesta Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden kesäkuun numerosta. Näköislehteen pääset klikkaamalla alla olevaa linkkiä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

05/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
ma 17.05.2021


Seuraa meitä somessa