Julkaistu 17.06.2019 0          
NUORET YRITTÄJÄT

Yhteistyössä yrittäminen

Luovat alat, mikroyrittäminen, asiantuntijayrittäjyys - kaikki tämän päivän yrittämistä leimaavia asioita. Perinteisilläkin aloilla keskitytään yhä enemmän oman ydinosaamisen tuottamiseen ja toteutetaan palveluita ennemmin rinnan muiden yritysten kanssa, kuin välttämättä laajennetaan omaa tarjontaa. Erikoistuminen, tästä on puhuttu jo pitkään.

Alihankinta on perinteisin yhteistyömalli ja toimii hienosti. Mitä jos yhteistyö voisi joissain tilanteissa olla perinteistäkin mallia antoisampaa ja kasvattaa samalla markkinaa?

Toimin tapahtuma-alalla, missä alihankinta on isossa roolissa. Tapahtuma ei synny yhden talon osaamisella ja palvelutarjonnalla, vaan mukana on aina laaja alihankintaverkosto. Viime aikoina olen päätynyt erilaisiin yhteistyökokoonpanoihin, missä mukana olevat tekijät ovat toimineet ennemminkin rinnan kuin ketjussa ja osoittaneet yhteistoiminnan potentiaalin paitsi vastuunjaossa, myös tapahtuman markkinoinnissa ja myynnissä!

Kun toimin yksin, muodostuu kohdeyleisöni omasta henkilökohtaisesta verkostostani ja markkinointieuroin hankitusta yleisöstä. Kun saan mukaan projektiin sitoutuneen ja siinä julkisesti mukana olevan kumppanin, tuplaantuu verkosto, seuraava tuo jälleen omansa jne. Yleisö kasvaa ja potentiaalisten asiakkaiden saavutettavuus paranee radikaalisti.

Tätä efektiä on yleisesti tavoiteltu eri tavoin ja se tuntuu toimivan parhaiten silloin, kun joko palkkio on riittävän houkutteleva (esim. Facebook-kisat) tai sitoutuminen suurta. Tämä jälkimmäinen pohdituttaa tällä hetkellä itseäni kovasti: kuinka sitouttaa kumppaneita yhteisiin projekteihin niin, että heidän verkostonsa aktivoituisivat myös - kuin itsestään?

Olisiko syytä soveltaa työnantajien sitouttamiskeinoja kumppanuuksiin? Miten sitouttaa kumppanit ilman, että sitoo yrittäjän vapautta ja niin, että kumppanin hyöty on omaani vastaava?

Pitäkäähän kanavat auki ja antakaa yhteistyön näkyä!

Stina Siikonen
Koolle Oy:n yrittäjä, Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunnan puheenjohtaja

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa