Julkaistu 17.06.2019 0          
NUORET YRITTÄJÄT

Yhteistyössä yrittäminen

Luovat alat, mikroyrittäminen, asiantuntijayrittäjyys - kaikki tämän päivän yrittämistä leimaavia asioita. Perinteisilläkin aloilla keskitytään yhä enemmän oman ydinosaamisen tuottamiseen ja toteutetaan palveluita ennemmin rinnan muiden yritysten kanssa, kuin välttämättä laajennetaan omaa tarjontaa. Erikoistuminen, tästä on puhuttu jo pitkään.

Alihankinta on perinteisin yhteistyömalli ja toimii hienosti. Mitä jos yhteistyö voisi joissain tilanteissa olla perinteistäkin mallia antoisampaa ja kasvattaa samalla markkinaa?

Toimin tapahtuma-alalla, missä alihankinta on isossa roolissa. Tapahtuma ei synny yhden talon osaamisella ja palvelutarjonnalla, vaan mukana on aina laaja alihankintaverkosto. Viime aikoina olen päätynyt erilaisiin yhteistyökokoonpanoihin, missä mukana olevat tekijät ovat toimineet ennemminkin rinnan kuin ketjussa ja osoittaneet yhteistoiminnan potentiaalin paitsi vastuunjaossa, myös tapahtuman markkinoinnissa ja myynnissä!

Kun toimin yksin, muodostuu kohdeyleisöni omasta henkilökohtaisesta verkostostani ja markkinointieuroin hankitusta yleisöstä. Kun saan mukaan projektiin sitoutuneen ja siinä julkisesti mukana olevan kumppanin, tuplaantuu verkosto, seuraava tuo jälleen omansa jne. Yleisö kasvaa ja potentiaalisten asiakkaiden saavutettavuus paranee radikaalisti.

Tätä efektiä on yleisesti tavoiteltu eri tavoin ja se tuntuu toimivan parhaiten silloin, kun joko palkkio on riittävän houkutteleva (esim. Facebook-kisat) tai sitoutuminen suurta. Tämä jälkimmäinen pohdituttaa tällä hetkellä itseäni kovasti: kuinka sitouttaa kumppaneita yhteisiin projekteihin niin, että heidän verkostonsa aktivoituisivat myös - kuin itsestään?

Olisiko syytä soveltaa työnantajien sitouttamiskeinoja kumppanuuksiin? Miten sitouttaa kumppanit ilman, että sitoo yrittäjän vapautta ja niin, että kumppanin hyöty on omaani vastaava?

Pitäkäähän kanavat auki ja antakaa yhteistyön näkyä!

Stina Siikonen
Koolle Oy:n yrittäjä, Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien toimikunnan puheenjohtaja

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Tehohuolto Oy

Turun Tehohuolto Oy

Kiinteistönhoito, Siivouspalveluja, Sähköalan töitä, Sähköasennukset, Trukkien huolto

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa