Julkaistu 24.06.2019 1          

Vegånia-festivaalilla elokuussa laaja kattaus makuja

Kolmatta kertaa järjestettävä Vegånia-vegaaniruokafestivaali levittäytyy tänä vuonna Vanhalle Suurtorille yhteensä 22 ravintolan ja muun näytteilleasettajan voimin. Suomen ensimmäinen vegaaninen katuruokatapahtuma järjestetään 2.–3.8.2019. Aikaisemmin Vegånia on kerännyt vuosittain yli kymmenentuhatta ruoasta kiinnostunutta kävijää. Tapahtuma onkin vakiinnuttanut paikkansa turkulaisen kaupunkikulttuurin ytimessä. Vegånian ydinajatus on olla aidosti ympäristöystävällinen tapahtuma ja siksi kaikki Vegåniassa tarjottu ruoka on vegaanista.

–Ideani vegaanisesta katuruokatapahtumasta syntyi kolme vuotta sitten - silloin vastaavaa tapahtumaa ei ollut olemassa Suomessa, ja päätimme tuottajaparini Roosa Vastamäen kanssa toteuttaa sellaisen. Sen jälkeen kasvissyönti on nostanut kiinnostavuuttaan ja vegaanisten tuotteiden tarjonta on lisääntynyt räjähdysmäisesti samalla kun erityisesti ilmastokysymykset ovat yhä ajankohtaisempia. Haluamme omalta osaltamme olla kertomassa, että kasviperäinen ruoka on paitsi ekologista, myös äärettömän herkullista, kertoo Vegånian tuottaja Suvi Kiukas.

Tänä vuonna Vegåniassa on mukana niin edellisiltä vuosilta tuttuja kuin uusiakin ravintoloita ja tarjolla laajasti erilaisia makuja: vietnamilaista, japanilaista, välimerellistä; leipiä ja bageleita, pizzaa ja falafeleja, jäätelöitä ja viilentäviä juomia.

–Vegånia on vakiinnuttanut paikkansa turkulaisten sydämessä ja olemme innoissamme järjestämässä taas tapahtumaa! Meille on ilo olla osa Turun elävää ruoka- ja ravintolakenttää, kertoo Vegånian toinen tuottaja Roosa Vastamäki.

Vanhalla Suurtorilla järjestettävän ruokatorin lisäksi Vegånian yhteydessä järjestetään kaksi viikkoa kestävät ravintolaviikot. Ravintolaviikkojen aikana turkulaiset ravintolat tarjoavat tiloissaan Vegånia-menuja ja -annoksia, jotka luonnollisesti ovat myös täysin vegaanisia. Vegånia-viikot järjestetään 22.7.-4.8.2019. Ravintolaviikkoihin osallistuvat ravintolat ja annostarjonta julkistetaan heinäkuussa.

Vegånian ruokatorilla vuonna 2019 esittäytyvät seuraavat ravintolat ja näytteilleasettajat:

Bagel House, Fiilis Cafe & Bistro, Gold & Green, Hügge, Kuori Food & Wine, Lucky Vegan, Navetta Kortteliravintola, Pops!, Ravintola Karu, Roots Kitchen, Roster Turku, Shams falafelit, Spiraaliperuna, Stadin Nitro, Street food bar, Valio Oddlygood, Vegan Club, Vegem, VG Wok, Wood and Fire Pizza sekä järjestöistä Animalia ja Oikeutta eläimille.

Vegånian kanssa samaan aikaan Vanhan Suurtorin ja Porthanin puiston alueella järjestetään myös pienpanimofestivaali Ølfest sekä musiikkitapahtuma VØLUME.


Kommentit

PJ 26.06.2019 klo 07:06

Aivan liian kalliit esittelypaikat. Ei se näin mene, että pienet sivuun ylihinnoittelun takia, vai meneekö ?


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Salo IoT Campus

Joensuunkatu 7, Salo

www.saloiotcampus.fi

Kokoustiloja aina muutaman hengen neuvotteluhuoneista 170-paikkaiseen auditorioon. Kokoustarjoilut samalla tilauksella. Nykyaikainen kokoustekniikka ja palvelut saman katon alla. Tutustu kampukseen ja kokoustiloihin www.fazerfoods.asio.fi/onlinekalenteri/fazerfoods/guest.php?kt=tila&laji=Kokoustilat&sys_id=saloiot

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa