Julkaistu 02.07.2019 0          

Kirjakkalan ruukkikylässä uskotaan lähimatkailun kasvuun

Hamarijärven rauhaa. Teijon kansallispuisto järvineen ja vaellusreitteineen aukeaa Kirjakkalan ruukin ympärillä.

Kirjakkalan ruukkikylän isäntä astelee Hamarijärven rannalla sijaitsevilla tiluksillaan tyytyväisenä. Melonta- ja seikkailupalveluja jo yli 20 vuotta Tmi Extreme Funin yrittäjänä tuottanut Kai Schneider on Metsähallituksen omistaman kohteen uutena vuokralaisena valmis ottamaan vastuun alueen palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisestä.

– Edelliset yrittäjät, kylää kuusi vuotta isännöineet Eva Linnalaakso-Elo ja Risto Elo, toivottivat minut tervetulleeksi siivoamaan. Kyllä täällä siivota saakin, sillä neliöitä on yli tuhat ja majoituspaikkoja reilut 30. Viime vuoden heinäkuussa aamiaisia myytiin yli 500, Schneider kertoo.

Teijon kansallispuiston kävijämäärät ovat kasvussa luonto- ja lähimatkailun nostaessa jatkuvasti suosiotaan. Schneider arvelee Turun ja Helsingin seudulta löytyvän vielä reilusti lisää asiakaskuntaa.

– Tavoitteenani on herätellä vahvasti lähimatkailun ajatusta. Kunpa ihmiset katselisivat kotinurkkiaan eri silmin ja innostuisivat viettämään lähimaisemissa rauhallista lomaa. Leirikoululaiset osaavat ottaa ilon irti ja hypellä kylmäänkin järveen. Siinä nuortuu henkisesti itsekin!

Kirjakkalassa aiotaan keskittyä kokonaisvaltaisten elämyspakettien myymiseen. Päätuotteita ovat yrityksille ja yhdistyksille suunnatut kokous- ja virkistyspaketit saunoineen ja illanviettoineen. Ruukkikylän palveluihin kuuluu opastettujen melontaretkien lisäksi myös kajakkien, sup-lautojen ja maastopyörien vuokrausta.

– Partiolaisten, leirikoulujen ja muiden suurten ryhmien suosima Onnelannummen leirialue kuuluu kokonaisuuteen. Se onkin rento temmellyskenttä, Schneider naurahtaa jopa tuhat telttailijaa vetävästä alueesta.

Kesäkahvila puutarhassa

Ruukin uusin keksintö on muun muassa kotitekoisia leivonnaisia ja omaa jäätelöä myyvä kesäkahvila, joka toimii niin sanotun Insinööritalon tiloissa ja puutarhassa.

– Pyrimme pitämään kahvilan avoinna iltapainotteisesti. Ennakkoon varattujen ryhmien lisäksi satunnaiset kulkijat voivat piipahtaa kahville luonnon rauhaan, Kai Schneider sanoo.

Kahvila on vaimo Susanne Karvonen-Schneiderin pitkäaikainen unelma. Suunnitelmissa on järjestää ulkosalla erilaisia kohtaamisia ja tilaisuuksia, kuten konsertteja. Kaikenlaiset juhlat tarjoiluineen, saunoineen ja majoituksineen, onnistuvat paikallisen pitopalveluyrittäjän, Teijo Cateringin Sanna Kallisen avustuksella.

– Käytän myös muita tuttuja alihankkijoita muun muassa melontaretkien ja kansallispuistoon suuntautuvien vaellusretkien oppaina.

Kylän kesäsesonki pyörii Schneiderin apukäsinä puuhaavan kahden vakituisen työntekijän ja työharjoittelijoiden voimin.

– Tämä on oppikesäni. Uskon, että ensi vuonna tähän aikaan olen jo nopeampi tekemään paperitöitä ja ehdin enemmän itsekin luontoon, mies pohtii hymyillen. -lk.

Lue lisää kesäisistä aiheista Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden kesälehdestä. Näköislehteen pääset klikkaamalla alla olevaa linkkiä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Aputeam Oy

Aputeam Oy

Henkilöstön vuokrausta ja välitystä, Rekrytointipalveluja

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Tahdon.

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

10/2019



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa