Julkaistu 03.07.2019 0          

Tavarat kiertoon

Tykkää säännöllisyydestä. Dramaturgi Satu Rasila kirjoittaa joka päivä, huvitti tai ei.

Dramaturgi Satu Rasila rentoutuu kesällä siivouspuuhissa.

- Paras kesäharrastus on kaikenlainen tavaroiden roudaaminen ja kierrättäminen, mihin ei talvella ole aikaa. Kesäharrastuksiin kuuluvat myös puistojooga Kupittaan puistossa, kävelyretket lähimetsissä ja meren rannalla sekä perusteellinen saunan lämmitys mökillä Kuhmoisissa.

Rasila työsti yhdessä Miska Kaukosen kanssa viimeisiä viilauksia Naantalin Emma Teatterissa tänä kesänä nähtävään Heideken-komediaan. Samaan aikaan hän aloittelee teoksia, jotka mahdollisesti saavat ensi-iltana vuosina 2020 ja 2021.

- Turun Kaupunginteatterin dramaturgina olen mukana suunnittelemassa mielenkiintoista sisältökokonaisuutta tulevan syksyn Turun Kirjamessuille, joiden teemana on teatteri. Olen myös kirjoittanut elokuvakäsikirjoituksen Seilistä yhdessä Mikko Koukin kanssa. Toivon, että käsikirjoitus etenee tuotantoportaissa, mutta prosessit ovat pitkiä.

Rasila palkittiin keväällä Varsinais-Suomen Kulttuurirahaston mitalilla ansioistaan maakunnan kulttuurielämän hyväksi. Monessa mukana oleva dramaturgi on oppinut keskittymään luovaan työhön säännöllisten rutiinien avulla.

- Pidän säännöllisyydestä. Kirjoitan joka päivä. Luova työ ei tarkoita minulle inspiraation odottelemista, vaan sitkeää palaamista työn ääreen päivästä toiseen. Luova työ on pitkäjänteistä ja arkistakin, vaikka sen kautta toki pääsee nauttimaan unelmansa toteutumisesta joka päivä.

Sadulla on parhaillaan mielessä useita aiheita, jotka liittyvät niin Suomen kuin Turun historiaan. Hän on myös kiinnostunut ihmismielen raja-alueista: millaista on unohtaa, menettää, sairastua, järkyttyä, yllättyä, luopua tai aloittaa alusta.

- Olen kokenut, että ihmisyyden rajat ovat todella laveat ja ajattelen, että jokainen työ tarjoaa minulle mahdollisuuden ymmärtää itseäni ja elämää ylipäätään sekä syvemmin että moniulotteisemmin. -pv.

Lue lisää kesäisistä aiheista Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden kesälehdestä. Näköislehteen pääset klikkaamalla alla olevaa linkkiä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

L&S Tilipalvelu Oy

L&S Tilipalvelu Oy

Kirjanpitotoimistoja, Palkanlaskentapalveluja, Tilitoimistoja

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Tahdon.

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

10/2019



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa