Julkaistu 04.07.2019 0          

Syömään keskelle merta ja hevonen mukaan lomalle

Luodolla. Ahvenanmaalla meri ja sen läheisyys ovat kaikkialla läsnä.

hvenanmaan Joutsenmerkittyjen vuodepaikkojen tarjonta tuplaantui, kun Ålandhotelsin Hotelli Pommern sai ympäristövastuullisuutta takaavan merkin toukokuun lopussa. Pohjoismainen ympäristömerkki on osoitus hotellin vastuullisesta toiminnasta ja asettaa rajoituksia muun muassa hotellin energian- ja vedenkulutukselle, hiilidioksidipäästöille, jätteiden tehokkaalle lajittelulle sekä siivouksessa, tiskauksessa ja pyykinpesussa käytettäville kemikaaleille. Vaatimuksissa kiinnitetään huomiota myös esimerkiksi ympäristömerkittyjen toimistotarvikkeiden ja lähellä tuotettujen elintarvikkeiden käyttöön.

Ahvenanmaalla odotetaan hyvää matkailukesää.

- Monet ovat ymmärtäneet, että on hyvä matkustella lyhyempiä reittejä. Maarianhamina on erittäin suosittu turistikohde. Sieltä löytyy kaikki tarvittava ja sinne saapuvat tietysti sekä laiva- että lentoliikenne. Saaristo on myös kesällä varsin suosittu ja Ahvenanmaalla on helppoa ja halpaa matkustaa saarien välillä, Björn Wennström Visit Ålandista kertoo.

Tänä kesänä matkailijoille on tarjolla useita uutuuskohteita. Pienille ryhmille tarkoitetuilla bussimatkoilla pääsee tutustumaan paikallisiin maatiloihin ja maistamaan paikallisia tuotteita. Reitin varrella käydään Mattan tilameijerissä, Öfvergårdsin omenatilalla ja Marskogenin lammastilalla.

Rundbergin mökkikylä tarjoaa mahdollisuuden syödä päivällistä luodolla keskellä merta. Seurueelle tarjotaan ruokakäsityöläisten valmistama ateria katetun pöydän ääressä meren liplattaessa ympärillä.

Overlanding.ax seikkailuyritys järjestää elämysretkiä Ahvenanmaan luontoon ja Sandösundin leirintäalueella voi kokeilla taitojaan seikkailuradalla. Granlunda Gård tarjoaa mahdollisuuden tulla lomailemaan oman hevosen kanssa. Kumlingessa voi yöpyä vuonna 1931 valmistuneeseen sairaalarakennukseen luodussa Hotel Svalassa.

- Ahvenanmaan vähemmän tunnettu matkailuhelmi voisi olla vaikka kahvila Stickstugan Hantverk & Café Järsössä, kymmenen kilometriä Maarianhaminasta. Sen läheisyydestä löytyy myös hieno kulkureitti Ahvenanmaan etelänurkalla. -pv.

Lue lisää kesäisistä aiheista Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden kesälehdestä. Näköislehteen pääset klikkaamalla alla olevaa linkkiä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

T & T Takuutyö Oy

T & T Takuutyö Oy

Ilmanvaihtokanavien mittaukset ja tarkistukset, Ilmastoinnin puhdistus

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Tahdon.

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

10/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa