Julkaistu 10.07.2019 0          

Uusi polkuja Kemiönsaarella

Saaristoidylli. Taalintehtaan uudet luontopolut kiertelevät sykähdyttävissä maisemissa.

Taalintehtaalle on valmistunut uusia luonto- ja kulttuuripolkuja. Polkujen rakentamista koordinoi Kemiönsaaren kunta ja ne on tehty yhteistyössä Dalsbruk 2020 -ryhmän, Taalintehtaan kyläyhdistyksen, Söderlångvikin ja Taalintehtaan ruukinmuseon kanssa.

- Polkujen teossa on otettu huomioon erilaiset kohderyhmät. Polut on käytössä ympäri vuoden, vaikka varsinaista talvikunnossapitoa niillä ei ole. Ympärivuotisuus on otettu huomioon muun muassa luontopolkutaulujen kuvituksissa. Kuvituksesta vastaa Pive Toivonen, projektivastaava Sanna-Mari Kunttu kertoo.

Masuunilammen luontopolku ja lasten puuharetki on 700 metrin mittainen reitti. Se johdattaa vanhalta masuunilta lammen rantalehtoon, Pienen Masuunijärven soistuneelle rannalle sekä karummille kalliomänniköille ja -kedoille. Polun rinnalle on tulossa syksyllä Lasten puuharetki. Sitä varten tulee lainattavaksi reppuja, joissa on tehtäväkortteja ja tutkimusvälineet kahdelle luonnontutkijalle. Ikäsuositus on 6-8 vuotta.

Senatsbergin hyvinvointipolku on saanut nimensä jylhästä kalliosta, jolta avautuu komea näköala saaren metsäiseen sydämeen ja merelle. Kallion päältä löytyy laavu tulentekopaikkoineen sekä näkötorni. Polku on 6,3 kilometriä pitkä.

3,5 kilometrin mittainen Ruukinkävely johdattaa kulkijan tutustumaan Taalintehtaan kulttuuriympäristöön, kylän historiaan ja nykypäivään. Reitti on toteutettu pääosin mobiilisti, sähköisenä tarinakarttana. Fyysisiä opastauluja on myös suunnitteilla ja ne pystytetään ensi syksyksi. Tarinakartta julkistetaan ennen juhannusta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja se sisältää tekstin lisäksi vanhoja valokuvia ja videokuvaa.

Lue lisää kesäisistä aiheista Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden kesälehdestä. Näköislehteen pääset klikkaamalla alla olevaa linkkiä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Tammirauman Hunajatila

Tammirauman Hunajatila

Hunajanmyynti, Mehiläistenhoito

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa