Julkaistu 11.07.2019 0          

Daruden kesä sujuu keikkailun merkeissä

Euroviisurumba yllätti. Uuden musiikin kilpailu ja Euroviisut olivat Darudelle uudenlainen kokemus. Kuva Miikka Varila, Yle.

Eräs Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista muusikoista, Darude, valittiin edustamaan Suomea tämän kevään Euroviisuissa Israelissa. Halikossa perheineen jo viisi vuotta asunut Ville Virtanen vastasi myöntävästi, mutta ei ehkä osannut täysin aavistaa, millaiseen pyöritykseen joutuisi.

Kolmen kilpailukappaleen tekeminen oli aikamoinen duuni, joka piti aloittaa ajoissa ja salassa.

- Lähdin alun perin mukaan sen takia, että sain sen aikataulullisesti sopimaan. Ehdin marraskuussa julkaisemaan sen yhden biisin, joka minun pitikin. Samaan aikaan jo syyskuusta lähtien minun piti salassa pähkäillä niitä viisubiisejä. Mulla oli aluksi sellaiset 30 biisiä, joista kavensin viiteen biisiin, mitä aloin työstämään. Niistä sitten rajoittui ne lopulliset kolme.

– Look Away on alun perin Sebastian Rejmanin kirjoittama teksti. Pyysin häneltä biisejä ja tämä iski. Vasta sitten upotin omat konesormeni siihen. Lähdin myös etsimään tuottajakumppaneita, mutta en aluksi kertonut kenelläkään, että kyse oli euroviisuista, etteivät ne vain lähtisi värittymään siihen suuntaan, Darude kertoo.

Kappaleeseen hän oli lopulta hyvin tyytyväinen.

- Saimme Sebun kanssa aikaan mahtavan biisin. Ainut, mikä tässä vähän tietysti korpeaa, on ettei päästy semifinaalia kauemmas.

Look Away käsittelee ilmastonmuutosta. Darude ja Sebastian Rejman ovatkin lähteneet mukaan myös UNICEFin Jano-kampanjaan, minkä Darude kahden lapsen isänä kokee itselleen tärkeäksi asiaksi.

- Ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa yhä enemmän ja se vaikuttaa varsinkin lapsiin. Ja jokaisessa kriisitilanteessa puhtaan veden puute tappaa enemmän kuin pommit ja luodit, hän muistuttaa.

Back to basics

Eräs seuraus Euroviisurumbasta on ollut, ettei Darude ole ehtinyt tänä vuonna kovinkaan monelle normaalikeikalle.

- Viime vuonna olin tehnyt toukokuun loppuun mennessä 25 keikkaa, ja tänä vuonna vain viisi omaa keikkaa. Muut ovat olleet Euroviisuihin liittyvää promoamista. Se oli aika erilainen muutaman kuukauden rupeama kuin mihin olen tottunut, vaikka olen aikaisemminkin tehnyt tv-hommia ja isoja festareita. Mutta itse se kilpailu ja tietty juoksujärjestys kaikkine pre-partyineen, oli hyvin erilaista kuin mitä mun normityö on, Darude pohtii.

Kesällä sitten hän tekeekin keikkaa vähintään joka toinen viikonloppu, ja välillä kaksikin putkeen.

- Mutta kyllä me jossain kohtaa koitetaan lomaakin pitää, ja lähdemme käymään perheen kanssa myös USA:ssa, vaimon äidin luona Georgiassa sukuloimassa. Tosin Amerikan reissullakin muu perhe menee siellä mökille, jossa minä käyn sitten välipäivinä, jolloin ei ole keikkoja.

Isompi juttu Suomessa tänä kesänä on Raumanmeren Juhannuksen Mecano Beach, jossa Darude isännöi kolmen päivän dance-musiikkibileitä.

- Sitten lähden Saksaan ja Puolaan heinäkuussa, ja mahdollisesti Kiinaan elokuussa. Se ei ole vielä varmaa, mutta sellainen tiedustelu on ainakin tullut, Darude kertoo. -ap.

Lue lisää kesäisistä aiheista Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden kesälehdestä. Näköislehteen pääset klikkaamalla alla olevaa linkkiä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Tahdon.

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

10/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa