Julkaistu 12.07.2019 0          

Turkka Mastomäen kesäkeidas on vielä hakusessa

Paha poliisi. Nottinghamin sheriffiä Vartiovuoren kesäteatterissa näyttelevä Turkka Mastomäki tunnetaan tällä hetkellä pikemmin rosvon roolistaan C Moren sarjassa.

Kahden viikon harjoitusten jälkeen helatorstain aattona ohjaaja Jukka Kittilä tekee vielä viilauksia tekstiin. Vielä on toiset kaksi viikkoa aikaa Turun Kesäteatterin Robin Hoodin ensi-iltaan, joka koittaa 13.6.

Nottinghamin sheriffiä Robin Hoodissa näyttelee Turkka Mastomäki, joka nähty viimeksi C Moren Aallonmurtaja-sarjan rikollisena perheenisänä. Sarjaa on tehty jo kaksi kautta. Ainakin katu-uskottavuutta Nottinghamin hurjalta lainsuojattomien saalistajalta löytyy.

Kyseessä on kuitenkin laulunäytelmä - ja koko perheen näytelmä.

- Pikkulapsetkin voi tuoda katsomaan tätä, mutta enemmän tämä on kuitenkin koko perheen satu, jossa on muun muassa hienoja taistelukohtauksia. Rakenteellisesti tehdään ihan perusdraamaa, Mastomäki määrittelee.

- Juoni on selkeä, muttei kuitenkaan liian yksinkertainen: suloinen rakkaustarina virittyy vauhdikkaan toiminnan alla.

Turkka Mastomäki on ensi kertaa Vartiovuorella, ja enimmäistä kesää itse asiassa koko Turussakin. Robin Hoodin näyttelijäkaartista hän tunsi entuudestaan vain munkki Tuckia esittävän Samu Loijaksen.

- Vaikka olen tehnyt paljonkin kesäteatteria, Turussa en ole näytellyt. Tampereella olen ollut useana kesänä, ja vuonna 2007 näyttelin Ryhmäteatterin Tuntemattoman sotilaan Koskelaa Suomenlinnan kesäteatterissa. Pari vuotta sitten olin Porissa Rokka, kun Samu oli Rahikainen.

- Olen myös itse ohjannut vähän tämäntyyppistä kesäteatteria Sappeella vuonna 2012. Noin 7 veljestä perustui siihen Spede-elokuvaan, joka oli myös Robin Hoodin tarina.

Turun Kesäteatteriin Mastomäen houkutteli ohjaaja Jukka Kittilä, jonka hän tapasi sattumalta Tampereen teatterikesässä.

- Uskoisin, että tästä tulee kiva kesä, ihan tämän työnkin puitteissa. Mutta välillä on kiva vaihtaa myös kaupunkia. Siinä on puolensa, kun saa olla vähän omista nurkista pois.

Robin Hoodin esitysten lisäksi Turkka Mastomäen kesään kuuluu parinkin tv-sarjan kuvauksia pääkaupunkiseudulla. Mutta niistä hänen ei ole lupa puhua vielä.

Turkuun Mastomäki ei ole vielä ehtinyt tutustua, mutta aikomus olisi. Harjoituskauden alku kun on mennyt antibioottikuurin kourissa.

- Kyllä täältä olisi tarkoitus löytää jokin keidas sille ajalle, kun ei olla töissä teatterilla tai kuvauksissa. Mutta minulla on myös kahdeksanvuotias tytär, joka tulee viettämään täällä paljonkin aikaansa. Vapaapäiviä vietetään varmaan paljolti hänen ehdoillaan, Mastomäki tuumii. -ap.

Lue lisää kesäisistä aiheista Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden kesälehdestä. Näköislehteen pääset klikkaamalla alla olevaa linkkiä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Tehohuolto Oy

Turun Tehohuolto Oy

Kiinteistönhoito, Siivouspalveluja, Sähköalan töitä, Sähköasennukset, Trukkien huolto

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

11/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.11.2019


Seuraa meitä somessa