Julkaistu 18.07.2019 1          

Myyntimies Jethro kuluttaa kesällä kuntosalin juoksumattoa

Elämä meni uusiksi. Kävelen ja juoksen täällä tunnin joka päivä, vaikka inhoankin tätä laitetta, hoikistunut Jethro Rostedt kertoo.

Kymmenen vuotta sitten koko Suomi oppi tuntemaan Diili-ohjelman kautta puheliaan turkulaisen kiinteistöalan yrittäjän Jethro Rostedtin. Sen jälkeen miehestä on tullut tv-tähti, jonka ideoimia reality-ohjelmia pyörii parhaimmillaan eri kanavilla jopa useita yhtä aikaa.

Miten hän ehtii, käy varmaan katsojan mielessä, sillä samaan aikaan myös miehen varsinainen bisnes, Aninkaisten Kiinteistövälitys, on jatkanut levittäytymistään yhä laajemmalle koko Suomeen.

- Totuus on se, että esimerkiksi Onnenpyörän jaksot koko vuoden jaksot on kuvattu kahdeksassa päivässä. Tällä hetkellä televisiossa näytetään vain uusintoja. Olen itse asiassa pitänyt televisiosta viime vuoden taukoa, Jethro Rostedt kertoo - hieman hengästyneenä.

Tapaaminen sateisena perjantaiaamuna on nimittäin kuntosalille, josta Rostedtin löytää juoksumatolta.

- Tämä on nyt mun kesäharrastus, ja myös talviharrastus. Olen yli puoli vuotta käynyt salilla joka päivä. Kävelen ja juoksen tunnin, vaikka inhoankin tätä laitetta. Painoa on pudonnut jo 36 kiloa.

- Treenaan vähän muillakin laitteilla, mutta juoksumatolla olen saanut painon putoamaan.

Rostedt sanoo tajunneensa vasta liian myöhään, että yrittäjälle on tärkeää huolehtia itsestään.

- Aina hehkutetaan, kuinka paljon yrittäjä tekee töitä. Jotain 17-tuntisia työpäiviä. Mutta pitäisi ajatella, mitä se 17 tuntia pitää sisällään – onko ne täynnä tyhjänpäiväisiä palavereja, joissa ei saada mitään aikaseksi.

- Olen itse tehnyt tyypillisesti kaikki virheet, mitä yrittäjä voi tehdä, siitä asti, kun kakskymppisenä nuorena poikana yrittämisen aloitin. Vanhemmat yrittäjät sanoivat, että jarruta hiukan: ei ole niin kiire. Minä nauroin mielessäni, ettei tässä mitään vanhojen pappojen ohjeita kuunnella. No, 30-kymppisenä mulle sanottiin, että ole niitten lasten kanssa nyt, kun se on vielä mahdollista: aika kuluu niin nopeasti. Taas minä nauroin, että kyllä sitä sitten ehtii.

Viime vuonna, 42-vuotiaana, Rostedt oli kuitenkin lääkärintarkastuksessa, mikä pysäytti.

- Lääkäri sanoi suoraan, että jos jatkat 10-15 vuotta tuota menoa, niin sä olet sitten förttis tröpö. Kaikki arvot oli ihan tapissa. Sen jälkeen kaikki on muuttunut, sanoo Rostedt.

Kesä on asuntokaupan huippusesonkia

Eihän toki myyntimies Jethro edelleenkään kokonaan pysty töistään irtoamaan edes kuntosalin juoksumatolla hikoillessaan. Vaikka kuulokkeista kuuluu pääasiassa musiikkia, siinä onnistuvat myös työpuhelut.

Työssään hän on kuitenkin päässyt keskittymään enemmän olennaiseen.

- Palkkasin viime vuonna firmaan ulkopuolisen toimitusjohtajan, jotta ehdin itse tehdä myös asuntokauppaa. En halua, että menetän tatsin siihen.

Asuntokaupan vuoksi Jethro Rostedt ei ehdi kesällä paljon lomailemaan.

- Kesä on siinä huippusesonkia, kun ihmisillä on aikaa käydä näytöissä. Heinäkuu on ihan paras kuukausi. Ja Turussa kauppa on kasvanut pari vuotta jo paremmin kuin esimerkiksi Tampereella, Rostedt kertoo.

Veneillä hän sentään aikoo tänä kesänä.

- Veneilen lähinnä Turun saaristossa ja käyn mökillä Kustavissa. Uutena harrastuksena minulla on pintasukellus. Ja tuulastusta harrastan nuoremman poikanikin kanssa, joka on myös kova kalamies. Syksyllä myös ravustetaan, Jethro Rostedt suunnittelee.

Ja kuuluuhan kesään toki uusia kuvauksiakin, mutta niistä ei voi vielä julkisesti puhua, Rostedt pahoittelee.-ap.

Lue lisää kesäisistä aiheista Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehden kesälehdestä. Näköislehteen pääset klikkaamalla alla olevaa linkkiä.


Kommentit

Kuntoilija 22.07.2019 klo 13:07

Hienoa, Jethro! Voisitko kuitenkin ottaa huomioon kanssatreenaajat ja jättää työpuhelut juoksumaton ulkopuolelle, että muutkin saisivat nauttia omista treeneistään.


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

X-Index Oy

X-Index Oy

Toimitilamyyntiä, Toimitilavuokrausta

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Kåren

Hämeenkatu 22, Turku

www.karen.fi

KP 10-200, R. Juhlasali 200 hlö, Ruokasali 70 hlö, Argentinasali 60 hlö, Kabinetit 10 ja 12 hlöä. Langaton internetyhteys, dataprojektori, valkokangas juhlasalissa, äänentoistolaitteet.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa