Julkaistu 24.06.2019 0          

Työsuojeluvalvontaa Lounais-Suomen kesämyyntipaikoilla

Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue tekee työsuojelutarkastuksia 25.6. – 31.8.2019 kesämyyntipaikoilla, joissa myydään muun muassa mansikoita ja muita kesäsesonkituotteita. Tarkastukset tehdään ennalta ilmoittamatta.

Työsuojeluviranomainen valvoo työlainsäädäntöä työpaikoilla. Valvonnan tarkoituksena on paitsi valvoa työpaikoilla työsuojelulainsäädännön noudattamista, myös ohjata työnantajia toimimaan omaehtoisesti työpaikalla työsuojelun toteutumiseksi.

Työsuojelun toiminnan "punaisena lankana" on ennaltaehkäistä työtapaturmia, työperäisiä sairauksia ja ammattitauteja niin, että työntekijät voivat työskennellä terveenä työssään mahdollisimman pitkään.

Palvelualoilla keskeisiä työturvallisuustekijöitä ovat asiakasväkivallan uhan, tuki- ja liikuntaelimistön kuormituksen sekä psykososiaalisen kuormituksen hallinta.

Käytännössä tarkastetaan esimerkiksi solmitut työsopimukset, työterveyshuollon toteutuminen, sosiaali- ja henkilöstötilat, työvuoroluettelot ja tauotus sekä onko myyjillä mahdollisuus istuutua välillä ja saada kelvollista juomavettä.

Työnantajat ja työntekijät voivat esittää kysymyksiä tarkastajille myös tarkastuksen aikana. Tarkastusten jälkeen kysymysten esittäminen on mahdollista olemalla yhteydessä puhelimella tai sähköpostilla työsuojelun vastuualueelle.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Ensiapukoulutus, Ensiaputarvikkeita, Ensihoidon koulutus

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Liedon Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.abocatering.fi

Viihtyisätja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä – historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkoilupoluilla. Tilavuokraus ja tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

11/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.11.2019


Seuraa meitä somessa