Julkaistu 28.06.2019 0          

Turkulaisnuoret voittoisina Nuori Yrittäjyys EM-kisoissa Oslossa

Nuori Yrittäjyys ry:n Start Up -ohjelmassa perustettu Cuitu NY edusti Suomea voittoisasti Oslossa NY-yrittäjien EM-kilpailuissa. EIT RawMaterials Circular Economy Award ojennettiin Cuitu NY:lle etenkin kierrätystalouteen liittyvistä ansioista.

Lukuvuoden aikana kaikkiaan 17000 opiskelijaa yli 500 korkeakoulussa ympäri Eurooppaa osallistui Start Up -ohjelmaan. EM-finaalissa Oslossa kilpaili yrityksiä 14 maasta.

Cuitu NY valmistaa ekologisista, uusista materiaaleista valmistettuja design-tuotteita. Yritys tarjoaa myös kaupallistamispalvelua materiaalin tuottajille. Cuitu NY:ssä ovat mukana Turun yliopistosta Vilma Piironen, Evi Oivanen, Anna Kytövuori ja Moona Haapala sekä TurunAMK:sta Tuomas Mäkelä. Lukuovuosi on ohi, mutta jatkoa seuraa sillä Cuitu NY:stä on tulossa piakkoin osakeyritys.

- Olemme erittäin kiitollisia saatuamme osallistua tähän start up -kilpailuun. Muiden nuorten yritykset tekivät meihin suuren vaikutuksen ja olemme hyvin onnellisia, että liike-elämän ammattilaisista koostunut tuomaristo näkee meidän yrityksessämme potentiaalia, iloitsee Vilma Piironen.

Cuitu NY:n saaman nimikkopalkinnon takana on Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti EIT (European Innovation and Technology Institute). Se on perustettu madaltamaan koulutuksen, tutkimuksen ja innovoinnin välisiä raja-aitoja, jotta osaaminen ja tieto voivat siirtyä nopeasti ja tehokkaasti ilman maantieteellisiä rajoja. Instituutin keskeisimpiä toimijoita ovat yliopistot, tutkimuslaitokset ja yritykset.

Toukokuussa Cuitu NY voitti palkinnon kolmessa eri kategoriassa Uskalla Yrittää -finaalissa, joka on Start Up -ohjelman loppukilpailu: Paras korkea-asteen yritys, Paras yritysesittely sekä Taaleri Special Award: Taaleri Luola.

17.7. Cuitu NY on mukana Taaleri Luolassa SuomiAreenalla Porissa pitchaamassa liikeideaansa tuomaristolle ja tavoittelemassa 2 500 euron palkintoa yrityksensä kehittämiseen.

NY Start Up on korkea-asteen opiskelijoille suunattu yrittäjyysohjelma, jossa oppimisympäristönä toimii opiskelijoiden itsensä perustama yritys.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Tahdon.

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Verkahovi

Verkatehtaankatu 4, Turku

KP 10-40, R 140, myös kokoustarjoilut ja pitopalvelu.

Lue uusin näköislehtemme

10/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa