Julkaistu 01.07.2019 0          

Paikallisoppaat auttavat pidentämään matkailusesonkia

Visit Turku ja Doerz kaipaavat verkkopalveluun lisää turkulaisia elämysoppaita, jotka auttavat matkailijoita tutustumaan paikalliseen arkeen. Uudet reittivinkit ja suosikkipaikkojen listaukset kannustavat matkailijoita seikkailemaan myös omatoimisesti.

Aitoihin ja arkisiin elämyksiin nojaava ”elä kuin paikallinen” -trendi auttaa pidentämään matkailun sesonkia. Paikalliset elämysoppaat voivat vaivatta viedä matkailijat puuhastelemaan ja tutustumaan salaisiin ”mansikkapaikkoihin” myös vilkkaimman reissukauden ulkopuolella.

- Trendi ei uhkaa tai korvaa perinteistä matkailua vaan täydentää tarjontaa tuottamalla uudenlaisia elämyksiä matkailijoille, jotka tuntevat jo kokeneensa kaiken. Ympärivuotisuus on paikallisoppaiden valtti, sillä he voivat auttaa tarjoamaan elämyksiä ja tekemistä esimerkiksi syksyn taittuessa kohti talvea, toteaa Visit Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.

Visit Turku vauhdittaa ja markkinoi Turun elämystarjontaa Doerzin tuottaman digitaalisen alustan ja yhteisön avulla osoitteessa www.livelikealocal.fi. Uutuutena sivustolla ovat listat paikallisten suosikkipaikoista sekä maksuttomat omatoimireissut, jotka kannustavat matkailijoita lähtemään seikkailemaan rohkeasti myös ilman paikallisoppaita. Mikä parasta, mielenkiintoisiin kohteisiin pääsee edullisesti hyödyntäen Turun seudun joukkoliikennettä Föliä.

- Esimerkiksi Kuhankuonon reitistö on upea luontokohde, joka on vain tunnin Föli-matkan päässä. Turussa retkeilyn voi todella upeasti yhdistää urbaaniin kaupunkilomaan, Hellén kertoo.

Puntaroi aitoa arkeasi matkailijan silmin

Turussa kolmisen vuotta sitten perustetussa Doerz-verkkopalvelussa on nykyään noin 350 paikallisopasta, jotka tarjoavat elämyksiä muun muassa Helsingissä, Tampereella, Roomassa, Pariisissa ja Berliinissä. Visit Turku ja Doerz haluaisivat palveluun lisää turkulaisia oppaita, jotka esittelisivät matkailijoille tavallista arkea, paikallista luontoa ja ruokakulttuuria.

- Turussa on jo monimuotoista tarjontaa, mutta kaipaisimme vielä enemmän aitoa elämää. Ulkomaalaiselle olisi kova juttu päästä suomalaisen kanssa saunaan tai mattopesulle, muistuttaa Doerzin perustajiin kuuluva Tomi Virtanen.

Virtasen mukaan suomalaisten kannattaa unohtaa turha vaatimattomuus ja puntaroida arkeaan matkailijan silmin.

- Roomassa matkailijat ovat innostuneet kokkaamaan pastaa isoäidin kanssa. Elämys on noussut valtavan suureen suosioon, mutta yhtä hienoa olisi leipoa juurileipää tai karjalanpiirakoita – ellei jopa hienompaa, Virtanen vinkkaa.

Hän muistuttaa, että elämysoppaiden tarjoamat palvelut ovat kestävää matkailua parhaimmillaan.

- Kun vierailijat saavat kosketuksen todelliseen elämään, he kunnioittavat kohdetta enemmän ja esimerkiksi roskaavat vähemmän, Virtanen tietää.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Ensiapukoulutus, Ensiaputarvikkeita, Ensihoidon koulutus

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa