Julkaistu 01.07.2019 0          

SHIFT yhteistyöhön Suomen ensimmäisen yhteisöpohjaisen ilmastorahaston kanssa

SHIFT Business Festival ja Hope Fund aloittavat yhteistyön, jonka avulla festivaalikävijät voivat kompensoida mahdollisen festivaalimatkasta koituvan hiilijalanjälkensä tekemällä hiilidioksidipäästöjen määrää vastaavan sijoituksen Hope Fundin rahastoon. Hope Fund toteuttaa sijoitetuilla varoilla hiilidioksidia sitovia metsityshankkeita ensimmäisenä yhteisöpohjaisena ilmastorahastona Suomessa.

Yhteisöpohjaisuus tarkoittaa metsien istuttamista kehittyvien maiden yhteisöjen kanssa. Metsien istuttaminen ympäristön kannalta hyödyllisiksi hiilinieluiksi tarjoaa paikallisille samalla uusia elinkeinoja ja parempaa ruokaturvaa.

- Paikalliset koulutetaan myös pitämään huolta istutuksista, jolloin taimien kuolleisuusaste pienenee huomattavasti verrattuna perinteisiin hiilinieluistutuksiin. Keskeistä on toteuttaa projektit paikallisen yhteisön ehdoin kokonaisvaltaisen positiivisen hyödyn aikaansaamiseksi, Hope Fundin kumppanuuspäällikkö Milja Salo valottaa. Hope Fundin kautta yritykset ja yhteisöt voivat nyt kompensoida hiilijalanjälkensä sijoittamalla ilmastonmuutosta hillitseviin istutushankkeisiin entistäkin oikeudenmukaisemmin ja eettisemmin.

Kestävän kehityksen edistäminen älykkäämmän liiketoiminnan keinoin on ollut SHIFTin tavoitteena alusta saakka.

- Pääasialliseksi tavaksemme edistää tavoitettamme olemme valinneet järjestää vuosittaisen tapahtuman, vaikka itse asiassa ihmisten ja tavaroiden liikuttaminen paikasta toiseen jopa mannerten välillä ei ole päästönäkökulmasta kestävin vaihtoehto. Siksi halusimme tänä vuonna kompensoida sekä omia hiilidioksidipäästöjämme, että tarjota kävijöillemme mahdollisuuden halutessaan kompensoida SHIFT-matkansa mahdolliset päästöt, SHIFTin toimitusjohtaja Mari Männistö kommentoi.

- Vaikka uskomme toki, että teknologian kehittyessä saavutamme jo itsessään ympäristöneutraalimpia energia- ja liikkumismuotoja, sitä odotellessamme kompensaatio on paras vaihtoehto sekä yritysten että yksityishenkilöiden päästökuorman tasapainottamiseksi.

SHIFTissä kestävän kehityksen periaatteet ja ilmastonmuutoksen torjuminen ovatkin olleet tärkeässä roolissa alusta asti. Festivaalikävijöitä on aina kannustettu käyttämään joukkoliikennettä, festivaalialueen somisteet valmistetaan pääasiassa kierrätysmateriaaleista, ruokatoimittajat ovat sitoutuneet tarjoilemaan ruokaa biohajoavista astioista ja kierrätykseen kiinnitetään erityistä huomiota. Tulevassa tapahtumassa uusien teknologioiden hyödyntämisestä ilmastonmuutoksen torjunnassa puhuu muun muassa IBM:n maajohtaja Mirva Antila.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Tahdon.

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

10/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa