Julkaistu 01.07.2019 0          

VG-Shipping miehittää matkailujäänmurtaja Sampon

Turkulaiseen Meriaura Groupiin kuuluva VG-Shipping Oy on tehnyt sopimuksen Kemin Satama Oy:n kanssa matkailujäänmurtaja Sampon miehityksen hoitamisesta. Jäänmurtaja Sampo on Kemin Sataman omistama ja Kemin Matkailu Oy:n operoima, vuonna 1960 valmistunut jäänmurtaja, joka on toiminut matkailukäytössä vuodesta 1988. Tätä ennen se toimi lähes 30 vuotta jäänmurtajana Perämerellä.

VG-Shipping huolehtii aluksen merenkulullisesta miehityksestä. Turistitoiminnan vaatima henkilökunta kuuluu edelleen Kemin Matkailulle.

- Olemme tyytyväisiä sopimukseen, jolla Sampon risteilyjen jatkuminen Kemissä on saatu varmistettua tuleville risteilykausille, kertoo Kemin Sataman talous- ja markkinointipäällikkö Hannu Tikkala.

Kesäisin Sampo on nähtävyytenä kotisatamassaan Kemin Ajoksessa, mutta talvisin sillä tehdään turistimatkoja Perämerellä. Aluksen liikennöintikausi on joulukuun puolivälistä huhtikuun puoleen väliin. Alukseen mahtuu noin 180 matkustajaa. Turisteilla on mahdollisuus matkan aikana laskeutua laivan takakannelta kellumaan pelastautumispuvussa mereen. Risteilyn aikana voi myös osallistua opastetulle laivakierrokselle ja päästä tutustumaan jäänmurtajaan konehuoneesta komentosillalle, sekä ruokailla. Vuosittain Sampolla käy noin 19000 matkailijaa.

- On hienoa, että VG-Shippingiin luotetaan laivojen miehityksen hoitajana. Hoidossamme on useita erikoisaluksia, mm. merentutkimusalus Aranda ja Meritaidon merenmittausalukset. Matkailujäänmurtaja Sampo sopii erinomaisesti tähän joukkoon, kertoo VG-Shippingin merihenkilöstöpäällikkö Eeva Karihaara.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

11/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.11.2020


11-liite/2020Liite
to 12.11.2020


Seuraa meitä somessa