Julkaistu 02.07.2019 0          

Rahanpesun valvontarekisteriin hakeminen avautui

Aluehallintoviraston valvomien yritysten ja yksityisten elinkeinonharjoittajien tulee hakeutua uuteen rahanpesun valvontarekisteriin. Hakemuslomake rekisteriin on avattu perjantaina 28.6. Rahanpesun valvontarekisteriin hakeudutaan sähköisellä hakemuslomakkeella, jonka osoite löytyy tekstin lopusta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo rahanpesulain noudattamista valtakunnallisesti. Rahanpesulaki edellyttää, että kaikkien aluehallintoviraston valvomien ilmoitusvelvollisten, jotka eivät ole toimilupavalvottavia tai rekisteröityneitä muuhun valvontaviranomaisen rekisteriin, on haettava rekisteröintiä AVIn rahanpesun valvontarekisteriin.

Rahanpesun valvontarekisteri koskee:

- rahoitus- ja sijoituspalveluja tarjoavia tahoja

- laki-, kirjanpito- ja veroneuvontapalveluita tarjoavia tahoja

- tavara- ja taidekauppaa tekeviä tahoja, jotka ottavat vastaan käteismaksuja vähintään 10 000 euron edestä

- valuutanvaihtajia ja yrityspalveluita tarjoavia tahoja, joiden on haettava lakkautettavista valuutanvaihtorekisteristä ja yrityspalvelurekisteristä rahanpesun valvontarekisteriin.

Hakemuslomakkeelle täytetään perustiedot yrityksestä ja sen yhteyshenkilöstä. Kertaluonteinen rekisteröintimaksu (200-355 euroa) tulee maksettavaksi vasta, kun sähköinen hakemuslomake on käsitelty. Pääsääntöisesti rekisteröintimaksu on 200 euroa, korkeampi 355 euron rekisteröintimaksu koskee ainoastaan valuutanvaihto- tai yrityspalveluita tarjoavia tahoja heitä koskevien laajempien taustaselvitysten vuoksi.

Rahanpesulaissa säädetyn lyhyen siirtymäajan vuoksi rekisteröintihakemusten käsittely voi aiheuttaa ruuhkaa aluehallintovirastossa. Yritys voi jatkaa toimintaansa normaalisti hakemuksen käsittelyn ajan. Puuttuva rekisteröinti ei myöskään aiheuta aluehallintovirastossa valvontatoimenpiteitä vielä rekisterin voimassaolon ensimmäisten kuukausien aikana.

Aluehallintovirasto ottaa käyttöön rahanpesun valvontarekisterin 1.7.2019. Rekisterin julkinen versio ei kuitenkaan toistaiseksi ole saatavilla teknisistä ongelmista johtuen. Asiasta tiedotetaan lisää aluehallintoviraston internetsivuilla, kun valvontarekisterin julkaisuajankohta varmistuu.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Mediatoimisto Laulava Ovipumppu

Mediatoimisto Laulava Ovipumppu

Mediatoimistoja, Ulkomainontaa

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Tahdon.

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

10/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa