Julkaistu 02.07.2019 0          

Rahanpesun valvontarekisteriin hakeminen avautui

Aluehallintoviraston valvomien yritysten ja yksityisten elinkeinonharjoittajien tulee hakeutua uuteen rahanpesun valvontarekisteriin. Hakemuslomake rekisteriin on avattu perjantaina 28.6. Rahanpesun valvontarekisteriin hakeudutaan sähköisellä hakemuslomakkeella, jonka osoite löytyy tekstin lopusta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo rahanpesulain noudattamista valtakunnallisesti. Rahanpesulaki edellyttää, että kaikkien aluehallintoviraston valvomien ilmoitusvelvollisten, jotka eivät ole toimilupavalvottavia tai rekisteröityneitä muuhun valvontaviranomaisen rekisteriin, on haettava rekisteröintiä AVIn rahanpesun valvontarekisteriin.

Rahanpesun valvontarekisteri koskee:

- rahoitus- ja sijoituspalveluja tarjoavia tahoja

- laki-, kirjanpito- ja veroneuvontapalveluita tarjoavia tahoja

- tavara- ja taidekauppaa tekeviä tahoja, jotka ottavat vastaan käteismaksuja vähintään 10 000 euron edestä

- valuutanvaihtajia ja yrityspalveluita tarjoavia tahoja, joiden on haettava lakkautettavista valuutanvaihtorekisteristä ja yrityspalvelurekisteristä rahanpesun valvontarekisteriin.

Hakemuslomakkeelle täytetään perustiedot yrityksestä ja sen yhteyshenkilöstä. Kertaluonteinen rekisteröintimaksu (200-355 euroa) tulee maksettavaksi vasta, kun sähköinen hakemuslomake on käsitelty. Pääsääntöisesti rekisteröintimaksu on 200 euroa, korkeampi 355 euron rekisteröintimaksu koskee ainoastaan valuutanvaihto- tai yrityspalveluita tarjoavia tahoja heitä koskevien laajempien taustaselvitysten vuoksi.

Rahanpesulaissa säädetyn lyhyen siirtymäajan vuoksi rekisteröintihakemusten käsittely voi aiheuttaa ruuhkaa aluehallintovirastossa. Yritys voi jatkaa toimintaansa normaalisti hakemuksen käsittelyn ajan. Puuttuva rekisteröinti ei myöskään aiheuta aluehallintovirastossa valvontatoimenpiteitä vielä rekisterin voimassaolon ensimmäisten kuukausien aikana.

Aluehallintovirasto ottaa käyttöön rahanpesun valvontarekisterin 1.7.2019. Rekisterin julkinen versio ei kuitenkaan toistaiseksi ole saatavilla teknisistä ongelmista johtuen. Asiasta tiedotetaan lisää aluehallintoviraston internetsivuilla, kun valvontarekisterin julkaisuajankohta varmistuu.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Palotekninen Insinööritoimisto

Palotekninen Insinööritoimisto

Palotekninen konsultointi ja suunnittelu

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Kåren

Hämeenkatu 22, Turku

www.karen.fi

KP 10-200, R. Juhlasali 200 hlö, Ruokasali 70 hlö, Argentinasali 60 hlö, Kabinetit 10 ja 12 hlöä. Langaton internetyhteys, dataprojektori, valkokangas juhlasalissa, äänentoistolaitteet.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa