Julkaistu 05.07.2019 0          

Kuusi pohjoismaista pankkia perustaa KYC-yhteisyrityksen

Danske Bank A/S, DNB Bank ASA, Nordea Bank Oyj, Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), Svenska Handelsbanken AB (publ) ja Swedbank AB (publ) ovat perustaneet yhteisyrityksen, joka kehittää yhteisen alustan asiakkaiden tuntemiseen liittyvien KYC-tietojen ("Know Your Customer") käsittelyä varten. Euroopan komissio on antanut hankkeelle EU:n yrityskeskittymien valvonnasta annetun asetuksen mukaisen hyväksynnän.

Yhteisyritys suunnittelee ensimmäisen kaupallisen käyttöönoton tapahtuvan vuonna 2020. Yritys toimii itsenäisesti ja tarjoaa alkuvaiheessa KYC-palveluja suurten ja keskisuurten pohjoismaisten yritysten markkinoille.

– Pankkien välinen yhteistyö on ollut tehokasta ja sujuvaa. Olemme lyhyessä ajassa työstäneet yhteisen, säännösten mukaisen KYC-tietostandardin ja tutkineet tulevia digitaalisia ratkaisuvaihtoehtoja. Nyt kun Euroopan komissio on näyttänyt meille vihreää valoa, ryhdymme toteuttamaan suunnitelmiamme, sanoo Fredrik Millde, joka on nimitetty pohjoismaisen yhteisyrityksen väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi.

Pankkien yhteistyön keskeinen tavoite on ollut luoda pohjoismainen alusta, jolla on standardoidut prosessit ja säännösten mukaiset KYC-tietostandardit. Näin halutaan parantaa asiakaskokemusta yksinkertaistamalla yritysasiakkaiden KYC-prosesseja ja samalla vahvistaa talousrikollisuuden torjuntaa Pohjoismaissa.

Kaikki kuusi pankkia sijoittavat yritykseen yhtä suuren osuuden.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa