Julkaistu 08.07.2019 0          

20-vuotiaan kirjallisuusviikon uudet tuulet - luvassa nuorten tekijöiden Kilpi-tulkintoja

Kuluvalla viikolla alkava kirjailija Volter Kilven kunniaksi järjestettävä kirjallisuusviikko juhlii tänä kesänä 20-vuotissyntymäpäiviään. Juhlavuoden teemana on Rajaton meri — Itämeri ja muut muistavat vedet. Debyyttinsä taiteellisena johtajana tekee käsikirjoittaja-ohjaaja Anni Mikkelsson. Mikkelsson tunnetaan muun muassa Meriteatterin taiteellisena johtajana sekä Ylioppilasteatterin taiteellisena vastaavana. Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa vietetään 10.-14.7.2019.

- Juhlavuoden teema pohtii saaristomme mennyttä ja tulevaa ympäristönmuutoksen keskellä. Myös naisten toimijuus ja monitarinaisuus nousevat tärkeiksi painoituksiksi. Ohjelmisto tarjoaa moneen suuntaan aukeavan kokonaisuuden, jota vasten kävijä voi pohtia omaa luontoaan, Mikkelsson kertoo.

Mikkelssonin myötä kirjallisuusviikolla nähdään paljon uusia ja nuoria teatterintekijöitä. Tuulentuvalla esiintyy kahtena päivä hänen oma ryhmänsä Meriteatteri esityksellä Laulu on meren laulu — lähdön ja paluun balladi, joka on kiertänyt Suomea vuodesta 2014. Täysin uutena teatteriryhmänä vierailee Teatteri Ströömi, joka esittää kaksi uutta Kilpi-dramatisointia Anni Mikkelssonin ohjaamina. Kilpi-kilvoittelussa parisenkymmentä teatterintekijää tekevät vuorokaudessa kolme eri Kilpi-esitystä. Uuden sukupolven tekijät ovat ottaneet Kilven tekstit vastaan innolla.

- Kilven tekstiä ei ole ollut mitenkään raskasta opetella saati näytellä. Olen odottanut opettelun hetkiä innolla, kun olen päässyt istuttamaan suuhuni kauneinta suomen kieltä, mitä olen koskaan esittänyt. Kilven tekstin esittäminen tarjoaa näyttelijälle pakahduttavia kielikuvia, kertoo näyttelijä Ella Mettänen, joka näyttelee nimiroolin Teatteri Ströömin Merimiehen leski -esityksessä.

Vaikka kirjallisuusviikko kokee tänä vuonna kokonaisvaltaisen sukupolvenvaihdoksen, on luvassa paljon vanhoille kävijöille tuttua. Maksuttomat yleisöluennot järjestetään Tuulentuvalla keskiviikosta lauantaihin, ja perinteiset Parkkipidot nautitaan tänä vuonna brunssin muodossa Kustavin Savipajalla. Ohjelmistossa nähdään myös Yövieraiden Pukkila, joka sai ensi-iltansa viime kesänä.

Kaikkein tärkein — kirjallisuusviikon yhteisöllinen ja lämmin tunnelma — on haluttu säilyttää.

- Kilpi-viikolla ihmiset kokoontuvat yhteen kulttuurin äärelle keskellä kauneinta saaristoa. Se on tärkeä vastaliike ajassamme, jossa kulutus, kiire ja kohtaamattomuus ovat jokapäiväistä leipäämme. Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko kutsuu hidastamaan, haastamaan omaa ajattelua ja nauttimaan taiteesta, Mikkelsson sanoo.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Mainosnerg Oy

Mainosnerg Oy

Auringonsuojakalvoja, Autoteippauksia, Banderollien painatus, Kilpiä, Mainostaulut, Mainosteippauksia, Opasteita

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Tahdon.

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

10/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa