Julkaistu 09.07.2019 0          

Kolme uutta syventävää vero-ohjetta

Vero.fi:ssä on julkaistu kolme uutta syventävää vero-ohjetta: Kansainvälisten veroriitojen ratkaisumenettely, Rakentamispalvelun myynti ja oma käyttö arvonlisäverotuksessa ja Eräiden yhteisöjen tulolähdejaon poistaminen. Lisäksi on päivitetty ohjetta Kirjojen ja lehtien arvonlisäverotuksesta.

Kansainvälisten veroriitojen ratkaisumenettely

Ohjeessa käsitellään kansainvälisten veroriitojen ratkaisumenettelyjä sekä erityisesti veroriitojen ratkaisumenettelyyn liittyvää keskinäistä sopimusmenettelyä.

Ohjeessa on otettu huomioon 30.6.2019 voimaan tullut laki kansainvälisten veroriitojen ratkaisumenettelystä sekä Valtioneuvoston asetus kansainvälisten veroriitojen ratkaisumenettelystä, jotka perustuvat veroriitojen ratkaisumekanismeista Euroopan unionissa annettuun neuvoston direktiiviin. Keskinäinen sopimusmenettely voi uuden lain myötä toteutua Suomessa kolmessa vaihtoehtoisessa menettelyssä, joista kaikkia on käsitelty ohjeessa.

Rakentamispalvelun myynti ja oma käyttö arvonlisäverotuksessa

Ohjeeseen on koottu rakennustoiminnan arvonlisäverotuksen osalta keskeisten säännösten ja käsitteiden määritelmiä sekä niiden soveltamisalaa.

Ohjeessa käsitellään muun muassa sitä, mitä tarkoitetaan rakentamispalvelulla ja miten suoritettavan ja vähennettävän arvonlisäveron peruste verotuksessa määritellään ja kohdistetaan ajallisesti. Ohjeessa käsitellään lisäksi rakentamispalvelun omaa käyttöä, kuten perustajarakentamista, uudisrakentamista, vähennykseen oikeuttamattomaan elinkeinotoimintaan rakentamista sekä kiinteistöhallintapalvelun omaa käyttöä.

Eräiden yhteisöjen tulolähdejaon poistaminen

Ohjeessa käsitellään tulolähdejaon poistamisen vaikutusta eri yhteisömuotojen verotukseen. Ohjetta sovelletaan verovuodesta 2020 alkaen. Tulolähdejaon poistamisen vuoksi myös muita ohjeita tullaan päivittämään vuoden 2019 aikana.

Elinkeinoverolain soveltamisala muuttuu verovuodesta 2020 lähtien niin, että eräiden yhteisöjen verotettava tulo lasketaan maataloutta lukuun ottamatta elinkeinoverolain mukaan yhteisön harjoittaman toiminnan luonteesta riippumatta. Lakimuutoksen seurauksena osalta yhteisöistä poistuu henkilökohtainen tulolähde. Elinkeinotoiminnan määritelmää ei kuitenkaan ole muutettu uudistuksen yhteydessä eikä tulolähdejaon poistamisella ole siihen vaikutusta.

Ohjeisiin pääsee alla olevista linkeistä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Tahdon.

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

10/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa