Julkaistu 09.07.2019 0          

Kolme uutta syventävää vero-ohjetta

Vero.fi:ssä on julkaistu kolme uutta syventävää vero-ohjetta: Kansainvälisten veroriitojen ratkaisumenettely, Rakentamispalvelun myynti ja oma käyttö arvonlisäverotuksessa ja Eräiden yhteisöjen tulolähdejaon poistaminen. Lisäksi on päivitetty ohjetta Kirjojen ja lehtien arvonlisäverotuksesta.

Kansainvälisten veroriitojen ratkaisumenettely

Ohjeessa käsitellään kansainvälisten veroriitojen ratkaisumenettelyjä sekä erityisesti veroriitojen ratkaisumenettelyyn liittyvää keskinäistä sopimusmenettelyä.

Ohjeessa on otettu huomioon 30.6.2019 voimaan tullut laki kansainvälisten veroriitojen ratkaisumenettelystä sekä Valtioneuvoston asetus kansainvälisten veroriitojen ratkaisumenettelystä, jotka perustuvat veroriitojen ratkaisumekanismeista Euroopan unionissa annettuun neuvoston direktiiviin. Keskinäinen sopimusmenettely voi uuden lain myötä toteutua Suomessa kolmessa vaihtoehtoisessa menettelyssä, joista kaikkia on käsitelty ohjeessa.

Rakentamispalvelun myynti ja oma käyttö arvonlisäverotuksessa

Ohjeeseen on koottu rakennustoiminnan arvonlisäverotuksen osalta keskeisten säännösten ja käsitteiden määritelmiä sekä niiden soveltamisalaa.

Ohjeessa käsitellään muun muassa sitä, mitä tarkoitetaan rakentamispalvelulla ja miten suoritettavan ja vähennettävän arvonlisäveron peruste verotuksessa määritellään ja kohdistetaan ajallisesti. Ohjeessa käsitellään lisäksi rakentamispalvelun omaa käyttöä, kuten perustajarakentamista, uudisrakentamista, vähennykseen oikeuttamattomaan elinkeinotoimintaan rakentamista sekä kiinteistöhallintapalvelun omaa käyttöä.

Eräiden yhteisöjen tulolähdejaon poistaminen

Ohjeessa käsitellään tulolähdejaon poistamisen vaikutusta eri yhteisömuotojen verotukseen. Ohjetta sovelletaan verovuodesta 2020 alkaen. Tulolähdejaon poistamisen vuoksi myös muita ohjeita tullaan päivittämään vuoden 2019 aikana.

Elinkeinoverolain soveltamisala muuttuu verovuodesta 2020 lähtien niin, että eräiden yhteisöjen verotettava tulo lasketaan maataloutta lukuun ottamatta elinkeinoverolain mukaan yhteisön harjoittaman toiminnan luonteesta riippumatta. Lakimuutoksen seurauksena osalta yhteisöistä poistuu henkilökohtainen tulolähde. Elinkeinotoiminnan määritelmää ei kuitenkaan ole muutettu uudistuksen yhteydessä eikä tulolähdejaon poistamisella ole siihen vaikutusta.

Ohjeisiin pääsee alla olevista linkeistä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Kaarinan Autokoulu Oy

Kaarinan Autokoulu Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Autokoulu, CE- luokan koulutus

BLOGIT

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Ota yhteyttä ajoissa

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Kasvavia yrityksiä, onnellisia yrityskummeja

Yrityskummit Varsinais-Suomi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-08/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 13.06.2019


06-08-liite/2019Kesäliite
to 13.06.2019


Seuraa meitä somessa