Julkaistu 17.07.2019 0          

Julkkisten kotimaan matkavinkit Naantalin Hollywoodista Vaasan lasitaloihin

Lomakausi käy kuumana elohopean liikkeistä riippumatta. Suomi-matkailun noste saa julkimotkin suuntaamaan tänä kesänä kohti kotimaan seikkailuja. 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja kysyi tunnetuilta suomalaisilta täsmävinkkejä kotimaan valloitukseen.

Salatut elämät -sarjan Alissa Nikkisenä tunnettu näyttelijä Johanna Puhakka suuntaa lomalla mielellään kotimaan kohteisiin. Kesän festarikaupunkien lisäksi matkakohteina ovat tutut rakkaat maisemat.

- Mäntyharju, Laajasalo, Salla, Punkaharju ja Somero ovat lähellä sydäntäni, kun Suomesta pitää paikkoja nimetä.

Sallan poropuistossa pääsee moikkaamaan Pohjois-Suomen tunnetuimpia sarvipäitä, Punkaharjulla taas voi nauttia silmänkantamattomiin jatkuvista makeista Saimaan järvimaisemista ja syksyn tullen sieniviikonlopuista. Somerolla kelpaa panna jalalla koreasti läpi valoisan kesän, sillä tanssipitäjässä järjestetään jopa kuudet tanssit viikossa.

<7h>Juhani Koskinen kiirettä pakoon Rymättylään

Sohvaperunoista ja Selviytyjistä tuttu Juhani Koskinen pakenee kaupungin hektisyyttä Rymättylän mökilleen, missä hän rentoutuu puusaunan lämmössä merimaisemaa ihastellen. Kesäfiilikseen pääsee toki myös kaupungissa. Vuoden turkulainen -kisassa ylpeästi toiselle sijalle yltäneen Koskisen kaupunkisuosikit löytyvätkin kotikulmilta.

- Turun kauneimmat auringonlaskut ovat ehdottomasti Ruissalossa. Kesän maukkaimmat kahvihetket taas tarjoilee Aurajokiranta lukuisine kahviloineen.

Föli saattelee auringonlaskujen metsästäjät vesiteitse Ruissaloon ja bussikyydillä vaikkapa suloisen tunnelmalliseen Halistenkosken kupeessa sijaitsevaan Padolla-kahvilaan, jossa kesävieraille on tarjoilla kahvia ja kanootteja – itsetehtyä tuoretta pullaa ja idyllistä koskimaisemaa unohtamatta.

Virpi Kätkä viihtyy Naantalissa

Laulaja, Selviytyjät-tähti Virpi Kätkän rakkaimmat kotimaan matkakohteet löytyvät kotipaikoista Ylitorniosta ja Naantalista. Kalastajan unelmapaikkana tunnetun Ylitornion ja Pellon maisemat luovat täydellisen rentoutumisretriitin matkailijalle.

- Menen Alposjärven rauhaan vanhempieni mökille aina, kun keikkakiireiltäni ehdin. Kesäyöt Lapissa ovat maagisen valoisia.

Naantali puolestaan ei suotta ole tunnettu aurinkoisuudestaan. Merellisestä kesäkaupungista löytyvät kaikki ainekset idylliseen lomaan.

- Naantalissa parhaimmat auringonlaskut kuvaan omalta parvekkeeltani tai Kuparivuoren kalliolta, jota kutsutaan Hollywoodiksi. Idyllisin ruokapaikka Naantalissa on Luostarin puutarha, jossa ulkona olevan ravintolan katoksi kaareutuvat puiden kookkaat latvat ja lehdet, vinkkaa Kätkä.

Henriikka Reiman suuntaa pohjoiseen tai itään

Aamukahvilla-blogin Henriikka Reinman matkustaa rakkaassa kotimaassa ympäri vuoden. Reinmanin ikuisia Suomi-suosikkeja ovat muun muuassa Kolin kansallismaisemat, Vuokatin monet polut ja karun kaunis Inari-Saariselän alue. Usein matkasuunta osoittaa pohjoiseen tai itään, mutta myös lännelle sydän lämpeää.

- Aion suunnata viimeistään syksyllä tavoistani poiketen myös Länsi-Suomeen. Erityisen kiehtova on esimerkiksi Suomen Merenkurkun saaristo, joka yhdessä Ruotsin Korkean rannikon kanssa muodostaa upean UNESCOn maailmanperintökohteen. Vaasan seudun rannikolla haluan tutustua myös ehkä yhteen tämän kesän visuaalisimmista kohteista, lasitaloihin tähtien alla. Noin 42 kilometrin päässä Vaasasta löytyy iglumaisia lasitaloja, jotka tarjoavat ympärivuotisen merinäköalan kolmessa suunnassa. Paikka on pystytetty yksityiselle ranta-alueelle, joten siellä saisi olla paossa kaupungin hulinaa ja vilinää ja nauttia meren maagisesta kohinasta, tuoksusta ja läsnäolosta.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

T & T Takuutyö Oy

T & T Takuutyö Oy

Ilmanvaihtokanavien mittaukset ja tarkistukset, Ilmastoinnin puhdistus

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Tuorlan Majatalo

Tuorlantie 1 E, Kaarina

A 40-100, KP 5-25, R 80. Kokoukset, juhlat,yritystilaisuudet, luontoaktiviteetit, hostellimajoitus kauniissa kartanoympäristössä. Kauttamme myös Tuorlan tiedekeskuksen tilojen vuokraus.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa