Julkaistu 13.08.2019 0          

Turun Tuomiopäivä kerää CrossFit-tähdet Aurajoen rantaan

Turussa järjestetään tulevana viikonloppuna 16.8.-17.8.2019 Varsinais-Suomen ensimmäinen toiminnallisen harjoittelun kilpailu. Aurajoen rannasta käynnistyvä tapahtuma kerää Turkuun Suomen kirkkaimpia CrossFit-tähtiä. Tapahtumaan on perjantaina vapaa pääsy.

Vastaavaa kilpailua ei ole ennen Varsinais-Suomessa nähty. Kaksipäiväisessä kilpailussa ottavat mittaa toisistaan Suomen parhaimmistoon kuuluvat CrossFit-urheilijat. Mukana kisailemassa on muun muassa turkulainen Emilia Leppänen, joka on yhtenä harvoista suomalaisista kilpaillut myös kansainvälisissä CrossFit Games -kilpailuissa. Kaikki tapahtuman urheilulajit on suunnitellut suomalaisen CrossFitin kärkinimi Jonne Koski.

Tapahtuma on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Osallistujaliput myytiin loppuun muutamassa tunnissa, ja katsojalippujakin on myyty jo yli neljäsataa kappaletta. Paikalle odotetaan yhteensä noin tuhatta katsojaa.

Kaksi päivää, seitsemän urheilulajia

Tapahtuma alkaa perjantaina kello 18 Aurajoen rannasta ensimmäisellä lajilla. Perjantain toinen laji kisataan Samppalinnan maauimalassa. Ensimmäisenä kilpailupäivänä katsojilla on tapahtumaan vapaa pääsy.

Lauantaina kisataan kello 9 alkaen Urheilupuiston yläkentällä. Päivän aikana järjestetään yhteensä viisi eri lajia, ja kilpailu päättyy kello 19 järjestettävään palkintojenjakoon. Kilpailulajien lisäksi paikalle saapuu useita erilaisia näytteillepanijoita ruoasta urheiluvaatteisiin ja -välineisiin. Katsojat pääsevät myös ottamaan toisistaan mittaa erilaisissa kisailuissa. Lisäksi alueella on anniskeluoikeudet.

Turun Tuomiopäivässä kilpaillaan kahdessa eri sarjassa: kutsukilpailussa ja avoimessa sarjassa. Kutsukilpailussa kisaavat tapahtumaan kutsutut urheilijat, joista monet lukeutuvat Suomen CrossFitin kirkkaimpaan kärkeen. Avoimessa sarjassa kilpailee neljäkymmentä naista ja miestä, jotka ovat lunastaneet kisapaikkansa ostamalla osallistujalipun.

apahtumaa järjestävän CrossFit Huntin edustaja Meri Kylänpää odottaa innolla tulevaa viikonloppua.

- Odotamme viihdyttävää tapahtumaa ja paljon katsojia paikalle, myös sellaisia, joille laji on vielä hieman vieraampi. Luvassa on hyvän mielen urheilufestarifiilistä, paljon yleisön kannustusta ja kilpakaverin tsemppaamista, Kylänpää tunnelmoi.

Turussa on paljon CrossFitin harrastajia ja alueella toimii kuusi aktiivista lajiin keskittynyttä salia. CrossFitin SM-kisoina pidetyn Winter War -kilpailun hallitsevat mestarit ovat myös turkulaisia.

Kylänpään mielestä Turkua voidaan pitää lajin terävimpänä kärkikaupunkina.

- Turusta löytyy monta laadukasta salia ja todella paljon huipputason CrossFit-urheilijoita. Täällä ei ole järjestetty vielä omaa kilpailua, joten nyt on mielestämme korkea aika.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa