Julkaistu 15.08.2019 0          

Liedon Säästöpankki kasvatti luottokantaansa vakavaraisuuttaan heikentämättä

Liedon Säästöpankin asiakkailleen myöntämien luottojen kanta kasvoi viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana 8,6 prosenttia. Luotonannon määrä kesäkuun lopussa oli 1097 miljoonaa euroa. Erityisen nopeaa kehitys oli yritysluotoissa, jossa kasvua oli 21,7 prosenttia vuoden takaisesta. Myös henkilöasiakkaiden asuntoluottokanta kasvoi 3,9 prosenttia eli kaksi kertaa markkinoita nopeammin.

Talletukset kasvoivat 7,3 prosenttia, korkokate puolestaan 3 prosenttia 7,3 miljoonaan euroon. Palkkiotuottojen osalta kasvua oli 6,8 prosenttia. Pankin liikevoitto katsauskaudella oli 7,7 miljoonaa euroa (6,0 miljoonaa euroa 30.6.2018) Arvonalentumiset luotoista olivat 0,5 miljoonaa euroa eli vähäiset luottokantaan verrattuna. Tehokkuutta kuvaava kulu-tuottosuhde oli erittäin hyvä 52,9. Vakavaraisuussuhde kohosi entisestään ollen 22,4 prosenttia, kun se 12 kuukautta sitten oli 21,0 prosenttia.

- Yritysluotoissa oman pääoman vaade asuntoluottoihin verrattuna on huomattavasti korkeampi. Merkillepantavaa on, että pankin vakavaraisuussuhde vahvistui entisestään yritysluottokannan tuntuvasta kasvusta huolimatta, toteaa Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja Jussi Hakala. Pankin luottoriskiasema säilyi vakaana ja riskitasoltaan maltillisena.

- Pankin hyvä kustannustehokkuus perustuu tarkkaan taloudenpitoon ja matalaan organisaatioon. Panostamme erityisesti asiantuntijapalveluihin ja asiakasta hyödyttäviin palvelukonsepteihin, toteaa Hakala.

Tukea alueen yhteisöille

- Meillä ei ole osakkeenomistajia, joille keräämme voittoa, vaan käytämme osan voitoistamme palveluiden ja toiminnan kehittämiseen ja osan Säästöpankkiperiaatteen mukaan paikallisen hyvinvoinnin tukemiseen.

Hyviä tekoja –vastuullisuuskonseptissa tuetaan yleisön äänestämiä kohteita, jotka toimivat paikallisen väestön hyväksi. Lopullisen valinnan lahjoituksen saajista tekee pankki. Tänä vuonna Liedon Säästöpankki valitsi liki 80 ehdotuksen joukosta kahdeksan kohdetta, joille pankki järjestää lahjoitustilaisuuden pankin omissa tiloissa 19.8.

Asiantuntijaverkostoa vahvistettu

Vuonna 2018 Liedon Säästöpankki käynnisti uuden palvelukonseptin yritysasiakkailleen. Palvelullaan pankki yhteistyössä laajan osaajaverkostonsa kanssa tarjoaa konkreettista apua ostajalle tai myyjälle yritysjärjestelytilanteissa.

– Yrityskaupoissa ja sukupolvenvaihdoksissa tulee ottaa huomioon lukuisia seikkoja, jotta mahdollisilta sudenkuopilta ja toiminnan esteiltä vältyttäisiin. Tällaisia ovat mm. sopimusjuridiset ja verotukselliset seikat, tarve oman pääoman ehtoisille sijoituksille, riskinjakajat, seniori- ja juniorirahoitus, kuvailee Hakala.

– Meillä ja kumppaniverkostollamme on näihin asioihin tarvittava osaaminen ja kokemus. Palvelumme on herättänyt mielenkiintoa oman asiakaskuntamme lisäksi myös ei-asiakkaissa. Uskomme, että kiinnostukseen vaikuttaa pankin mielikuva vakavaraisena ja myönteisesti kehittyvänä toimijana, arvioi Hakala.

Pankki on myös vahvistanut varainhoitokonttorin henkilökuntaa. Varainhoitopalveluiden lisäksi pankin lakimiehet tarjoavat perheoikeudellista neuvontaa.

– Haluamme auttaa henkilöasiakkaita ja yrityksiä eri käännekohdissa ja elämänvaiheissa. Tahdomme, että asiakkaat kääntyvät puoleemme myös näissä asioissa perinteisen pankkiasioinnin lisäksi, sanoo Hakala.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa