Julkaistu 18.08.2019 0          

SHIFTissä syvennytään syväteknologioihin

- Tekoälyn kehityksen kärkipaikasta kisaavat Yhdysvallat ja Kiina, siinä missä Eurooppa johtaa tekoälyn etiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Globaali kilpailuasetelma on kuitenkin tärkeä ymmärtää, sillä standardien vasta muotoutuessa tekoälyn suurimmat kehittäjät voivat määritellä ne miljardien ihmisten elämään vaikuttavat eettiset säännöt, joiden mukaan tekoäly toimii - tai olla välittämättä niistä. SHIFT Business Festivalin yksi keskeinen tehtävä onkin koota oikeat ihmiset yhteen, jotta voimme tulevaisuudessa kehittää vastuullisempia toimintamalleja, toteaa Turusssa 29.-30.8.2019 järjestettävän SHIFT Business Festivalin toimitusjohtaja Mari Männistö.

Syväteknologia on teknologiaa, jolla on erityinen potentiaali muuttaa maailmaa perustavanlaatuisella tavalla. Olemme lukeneet vaihtelevia arvioita siitä, kuinka monta työpaikkaa tekoäly saattaa viedä ja kuulleet kuinka meitä käsittelevää dataa ostetaan paremman liikevoiton toivossa. Tekoälyn avulla voidaan vaikuttaa jopa vaalituloksiin tai ennustaa käytöstämme tarkemmin kuin yksikään elävä ihminen pystyisi.

Syväteknologioiden avulla on mahdollisuus tehdä myös paljon hyvää, eivätkä mahdollisuudet rajoitu pelkästään kansallisvaltioiden rajoihin. Niillä on mahdollista ratkoa globaaleja haasteita kuten ilmastonmuutosta, köyhyyttä tai vaikkapa nälänhätää. Kuitenkin tällä hetkellä teknologian kehittäjistä suurin osa on yrityksiä, joiden ensisijainen tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen, eikä ratkoa suuria globaaleja ongelmia.

Uusien vastuullisempien toimintamallien kehittäminen edellyttää uudenlaista ajattelua ja osaamista. Osaamisen syventämiseksi SHIFT Business Festivalin ohjelma on koottu huippuasiantuntijen puheenvuoroista, työpajoista ja keskusteluista, joiden tarkoitus on tarjota jo käytäntöön sovellettavissa olevia ratkaisuja. Tapahtumassa kuullaan esimerkiksi Bathin yliopiston apulaisprofessori Joanna Brysonia ja globaalin tekoälyeettisyyden puolestapuhuja Catalina Butnarya, jotka korostavat työssään sitä, että ihminen on vastuussa siitä, millaista teknologiaa kehitetään, miten sitä käytetään ja mitä käyttäjät siitä ja sen vaikutuksista ymmärtävät. Heidän mukaansa vastuu siitä, miten teknologia muuttaa maailmaa on viime kädessä ihmisillä.

- Syvillä teknologioilla on mahdollista rakoa ongelmien ydintä pintapuolisten ratkaisujen sijaan, Sahara Venturesin toimitusjohtaja Jumanne Rajabu Mtabalike sanoo. Puheenvuorossaan IBM:n maajohtaja Mirva Antilan kanssa he tuovat esiin, miten syvillä teknologioilla voi taistella köyhyyttä vastaan kehittyvillä markkinoilla tai torjua ilmastonmuutosta.

SHIFT Business Festival on kansainvälinen yritystapahtuma, joka järjestetään Turussa 29.-30.8.2019. Teema Shapeshifting Intelligence tutkii älykkään liiketoiminnan erilaisia ulottovuuksia.

Kävijäkunta koostuu uuden teknologian ja perinteisten teollisuudenalojen johtajista ja vaikuttajista, jotka SHIFTissä syventyvät keskusteluun uusien teknologioiden mahdollistamasta tulevaisuudesta. SHIFTin taideohjelma on myös suunniteltu herättämään ajatuksia aiheesta.

Tapahtuman taustalla on voittoa tavoittelematon yhdistys SHIFT ry. Yhdistyksen tavoitteena on edistää älykästä liiketoimintaa, joka on samaan aikaan ympäristön ja yhteiskunnan kannalta kestävää ja voittoa tuottavaa sekä mahdollistaa paremman tulevaisuuden meille kaikille.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Asianajotoimisto Vuorio & Toivonen

Asianajotoimisto Vuorio & Toivonen

Asianajotoimistoja, Lakiasiaintoimisto, Lakipalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa