Julkaistu 19.08.2019 0          

Turku tarjoaa työntekijöilleen bussikortin työsuhde-etuna

Föli-työmatkakortilla kannustetaan kaupungin työntekijöitä joukkoliikenteen käyttöön. Kaupungin työntekijät ottavat uuden työmatkakortin käyttöön ensimmäisinä – myöhemmin syksyllä kortti tulee kaikkien yritysten saataville.

Turun tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä ja siitä eteenpäin ilmastopositiivinen. Tavoitteen saavuttaminen vaatii konkreettisia, vaikuttavia tekoja, joista Fölin työmatkakortin tarjoaminen kaikille kaupungin 11 000 työntekijälle on erinomainen esimerkki.

– Tällä hetkellä tieliikenne on Turun toiseksi suurin päästöjen tuottaja. Joukkoliikennettä suosimalla voimme pienentää esimerkiksi fossiilisten polttoaineiden kulutusta ja pakokaasujen määrää sekä parantaa ilmanlaatua, sanoo kaupunginjohtaja Minna Arve.

Uuden työsuhde-edun myötä kaupungin työntekijä voi lunastaa itselleen Fölin 30 päivän kausikortin 27 eurolla tai 90 päivän kausikortin 65 eurolla. Edullisen hinnan toivotaan houkuttelevan yhä useampia kaupungin työntekijöitä vaihtamaan oman auton Fölin bussiin, kaupunkipyörään tai vesibussiin.

Työmatkakortti tulee kaikkien yritysten saataville

Fölin työmatkakortti tuo uuden vaihtoehdon työsuhde-etuihin, ja se on veroton etu työntekijälle 300 euroon asti. Edullisimmillaan työmatkakortti maksaa työntekijälle vain noin 22 euroa kuukaudessa.

Koska työmatkakortti on luontoisetu, sitä ei ole pakko tarjota samoilla ehdoilla kaikille työntekijöille – toisin kuin liikuntaedun kaltaisia henkilöstöetuja.

– Fölin työmatkakortin voi esimerkiksi rajata vain niille työntekijöille, joilla ei ole käytössä työsuhdeautoa tai omaa parkkiruutua. Työmatkakortti on houkutteleva työsuhde-etu, joka varmasti vaikuttaa positiivisesti myös työnantajamielikuvaan, sanoo Korte

Työmatkakortti lanseerataan yrityksille myöhemmin syksyllä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Camp Consulting

Camp Consulting

Konsultointi, Myyntivalmennus, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa