Julkaistu 21.08.2019 0          

Koirien agilityn maailmanmestaruuksista kilpaillaan Turussa 19.–22.9.2019

Maailman parhaiden agilitykoirien mestaruudet ratkotaan neljän vauhdikkaan kilpailupäivän aikana Gatorade Centerissä Turussa 19.–22.9. Kilpailuun osallistuu yhteensä lähes 500 koiraa peräti 41 eri maasta ympäri maailmaa aina Japania, Guatemalaa ja Australiaa myöden. Suosittujen agilityrotujen, kuten bordercollien ja shetlanninlammaskoiran, lisäksi kilpailuihin on osallistumassa myös agilityradoilla arvokilpailutasolla vähemmän nähtyjä rotuja, kuten beagle ja kultainennoutaja.


Suomessakin voimakkaasti kasvussa oleva agility on yleisöystävällinen ja erittäin vauhdikas laji, jossa koirakot suorittavat esterataa aikaa vastaan, tavoitteenaan virhepisteetön ja mahdollisimman nopea suoritus. Koiran ja ohjaajan ratasuoritusta on jännittävä ja helppo seurata, ja tapahtuman odotetaankin vetävän katsomot täyteen kaikkina neljänä kilpailupäivänä. MM-kilpailuissa on tunnetusti paikalla suuret kannustajajoukot useista maista, etenkin Espanjasta ja Norjasta, ja urheilujuhlan innostunut tunnelma tempaa mukaansa arviolta 10 000 katsojaa kilpailuviikonlopun aikana. Varsinaisen kilpailuohjelman lisäksi tapahtumassa on lauantaina perhepäivä, jolloin esitellään myös muita koiralajeja.

Suomi on arvokisamitaleilla mitattuna yksi menestyneimmistä agilityurheilumaista yhdessä Sveitsin, Ranskan ja Belgian kanssa. Suomea edustaa kilpailuissa 12 koirakkoa, jotka selvittivät tiensä maajoukkueeseen kesäkuussa käytyjen karsintakilpailujen kautta. Suomalaisväriä nähdään myös tuomareiden joukossa, kun kilpailuiden toisena arvostelevana tuomarina toimii Sari Mikkilä, yhdessä japanilaisen päätuomarin Toshiyuki Oban kanssa.

FCI:n (Fédération Cynologique Internationale = Kansainvälinen Koiranjalostusliitto) hallinnoimat agilityn maailmanmestaruuskilpailut järjestetään vuosittain syys-lokakuussa. FCI:n MM-kilpailut ovat agilityn arvostetuin ja kovatasoisin kilpailutapahtuma, joka kerää kilpailijoita lähes kaikilta mantereilta. Edellisen kerran tämän tason arvokilpailut on järjestetty Suomessa 11 vuotta sitten vuonna 2008. Kilpailut Suomessa järjestää Suomen Agilityliitto.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Uotila & Laine Oy

Uotila & Laine Oy

Kirjanpitotoimistoja, Tilitoimistoja, Verokonsultointi

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa