Julkaistu 22.08.2019 0          

Liikennepoliittinen paneelikeskustelu Turun Eurooppa-foorumissa 29.8.

Torstaina 29.8. Turun Eurooppa-foorumissa järjestetään liikenneaiheinen paneelikeskustelu, jossa pohditaan Etelä-Suomen asemaa osana eurooppalaista liikenneverkostoa.

Turku ja koko eteläinen Suomi kuuluvat Välimereltä Skandinaviaan ulottuvaan EU:n liikenneverkkokäytävään, joka kytkee alueen tiiviisti Eurooppaan. Turku on tärkeä osa tätä liikennereittiä, joka yhdistää lännessä Tukholman ja idässä Pietarin suuralueet. EU:n liikenneverkkokäytävään kuuluvat Lounais-Suomen osalta niin Turun ja Naantalin satamat, Turun lentokenttä kuin myös maantie- ja rautatieyhteydet Turusta Helsingin suuntaan.

Turku on myös osa Etelä-Suomea halkovaa Pohjoista kasvuvyöhykettä, joka kokoaa yhteen Etelä-Suomen 13 merkittävintä kaupunkia ja kuusi maakuntaa yhteistyöverkostoksi. Pohjoinen kasvuvyöhyke linkittää kaupunkiseutuja laajemmaksi työssäkäynti- ja talousalueeksi ja tarjoaa näin alueen yrityksille kansainvälisesti houkuttelevia investointimahdollisuuksia. Lounais-Suomesta mukana ovat Turku, Salo, Uusikaupunki, Pori ja Rauma sekä Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnat.

Paneelikeskustelun tarkoituksena on ennen kaikkea pohtia, miten Lounais-Suomen asemaa ja liikenneyhteyksiä niin Suomen sisällä kuin myös Ruotsiin, Eurooppaan sekä globaalisti voitaisiin parantaa. Tarkasteltavana on myös EU:n liikennehankkeille tarjoamat rahoitusmahdollisuudet sekä unionin liikennepolitiikan tulevaisuuden suuntaviivat. Myös Suomen liikenneinvestoinnit nousevat varmasti keskusteluun.

Mukana keskustelemassa ovat Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, europarlamentaarikko Henna Virkkunen, Euroopan komission liikennepääosaston apulaisyksikönpäällikkö Philippe Chantraine, Tukholma-Mälardal alueen liiton pääsihteeri Maria Nimvik Stern sekä liikenneministeriön edustaja.

- Turun merellinen sijainti, sen historialliset suhteet Ruotsiin ja muualle Itämeren alueelle sekä sen asema osana nykyistä EU:n liikenneverkostoa tekevät kaupungista keskeisen liikenteen solmukohdan. Turkua voidaankin hyvällä syyllä pitää Suomen porttina Eurooppaan. Meidän tulee entisestään vahvistaa moderneja ja ympäristöystävällisiä liikenneyhteyksiä Etelä-Suomen sisällä, mikä edesauttaisi yhteyksiä myös Eurooppaan. Turun ja Helsingin välinen tunnin juna on erinomainen tapa edistää näitä pyrkimyksiä, toteaa Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Tilaisuus on avoin, eikä vaadi ilmoittautumista.

Paneelikeskustelu käydään englanniksi. Tilaisuuden striimauslinkki päivitetään Facebook-tapahtumaan.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Turun kaupunki, Pohjoinen kasvuvyöhyke, Interact Office Turku, Varsinais-Suomen liitto sekä Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimisto.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Ensiapukoulutus, Ensiaputarvikkeita, Ensihoidon koulutus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Linnateatteri

Humalistonkatu 7, Turku

www.linnateatteri.fi

Muutautumiskykyinen komeljanttari. Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan, musiikkiin ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa