Julkaistu 21.08.2019 0          

Emojien käyttö lisää lähestyttävyyttä työpaikalla

Adoben uusi emojitrendien raportti paljastaa, että 78 % emojien käyttäjistä pitää emojeita sähköposteissaan käyttäviä helpommin lähestyttävinä.

Adoben tiedotteessa todetaan, että emojit ovat helppo ja nopea tapa ilmaista erilaisia tunteita. Värikkäillä kasvoilla ja ikoneilla on kuitenkin toinenkin funktio: ne määrittävät, miten me kohtaamme toisemme digitaalisessa ympäristössä sekä töissä.

Jos olet tähän asti jarrutellut emojien käyttöä töissä, harkitse vielä. Emojit saattavat äkkiseltään vaikuttaa lähinnä hauskalta keinolta ilmaista itseään, mutta samalla ne myös mullistavat ihmisten tapoja kohdata ja ymmärtää toisiaan. Erityisesti töissä emojeilla on yllättävän paljon merkitystä.

Adoben ensimmäistä kertaa toteutetussa Emoji Trend Report -tutkimuksessa tarkasteltiin 1000 yhdysvaltalaisen emojien käyttäjän käyttötapoja ja kokemuksia. Jopa 78 % vastaajista oli sitä mieltä, että emojien käyttö työympäristössä saa ihmisen vaikuttamaan ystävällisemmältä ja sympaattisemmalta.

Positiiviset assosiaatiot eivät rajoitu tähän. 63 % vastaajista toteaa, että emojit saavat ihmisen vaikuttamaan luotettavammalta. 74 % puolestaan uskoo emojien saavan palautteen tuntumaan aidommalta.

Yhteinen kieli yhteisymmärryksellä

- Ennen kuin emojeita kannattaa alkaa lähettää kaikille töissä, on syytä varmistaa, että sekä lähettäjällä että vastaanottajalla on samankaltaiset odotukset, toteaa Adoben markkinointipäällikkö Imran Afzal.

- On selvää, että emojit vaikuttavat olennaisesti siihen, miten ystävämme, perheemme ja kollegat näkevät meidät – emojeiden avulla voi luoda itselleen myönteisen imagon. Kuten minkä tahansa ilmaisutavan kanssa, on kuitenkin tärkeää varmistaa, että myös vastaanottaja on samoilla linjoilla emojien käytöstä. Voi siis olla tarpeen harjoittaa hieman varovaisuutta, ennen kuin ottaa koko symbolikirjaston käyttöön jokaisen pomon kanssa, Afzal toteaa.

Riippumatta siitä, missä ja miten emojeita hyödynnetään, yksi asia on varmaa: emojien merkitys tulee kasvamaan entisestään, varsinkin tulevien sukupolvien vallatessa työmarkkinoita.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Studio Brahe

Studio Brahe

Valokuvaus, Valokuvauspalveluja, Valokuvausstudio

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa