Julkaistu 21.08.2019 0          
Toimittajaa ei kannata pelätä

Ravisteluaamussa innostettiin yrityksiä viestimään

Ravisteluaamussa puhuttiin tänään yritysviestinnästä.

Varsinais-Suomen Yrittäjät järjestää kuukausittain Ravisteluaamuja, joissa verkostoidutaan ja herätellään yrittäjiä erilaisten teemojen ja maistuvan aamupalan merkeissä. Keskiviikkona 21.8. aiheena oli yritysviestintä: erityisesti se, miten yritys voisi näkyä niin kutsutussa perinteisessä mediassa.

Turun Sanomien päätoimittaja Riitta Monton mukaan mediaa kiinnostavat erityisesti tarinat, koska ne kiinnostavat ihmisiä.

- Ihmisiä kiinnostaa se mitä ympärillä tapahtuu. Turun Sanomissa yrittäjätarinoita kerrotaan hyvin monessa paikassa. Yritystarina voi päätyä taloussivulle tai yhtä lailla uutissivulle, Monto kertoo.

- Käsittelytapaan vaikuttaa se, mihin osastolle juttu lehdessä sijoittuu, Monto muistuttaa.

Hänen mukaansa kasvu ja uusi yritystoiminta ja vaikkapa todella kovat tavoitteet kiinnostavat. Lehden perustoimintaan kuuluu toisaalta tarkastella sitä, miten poliittiset päätökset vaikuttavat yrityskenttään ja yrittäjien toimintaan. Lehdessä perataan myös esimerkiksi yrityskauppoja, kiinnostavia henkilöitä yritysten takana sekä yrittäjän arkea.

- Yrittäjän arki ei ole aina yksinkertaista, mutta on tärkeää tuoda esiin myös sitä toisenlaista yrittämisen puolta eikä vain menestystarinoita, Monto sanoo.

- Paikallisuus on meille tärkeää. Tuomme myös ajassa olevia turkulaisia ja varsinaissuomalaisia ilmiöitä ja asioita esiin.

Jos yrityksen toiminta liittyy siis vaikkapa kierrätykseen tai ilmastonmuutokseen, toimitukseen kannattaa laittaa asiasta vinkki. Yhtenä esimerkkinä ilmiöstä Monto nosti Salon Mathildedalin, jossa yrittäjillä on kädet täynnä töitä. Mathildedahl-ilmiön nousun takana oli alun perin Helsingin Sanomien juttu. Lehtijutuilla on siis merkitystä.

Sekä Riitta Monto että tilaisuuden ravistelijana myös ollut Turun Tienoon toimitusjohtaja ja Liedon Yrittäjien puheenjohtaja Timo Kuukasjärvi alleviivaavat, että lehdissä näkökulma valitaan aina toimituksessa ja juttu tehdään lukijoille. Mainokset ovat erikseen.

Timo Kuukasjärvi painottaa, ettei toimittajia kannata pelätä, vaan puhelimeen ja juttupyyntöihin kannattaa aina tarttua.

- Paikalliset lehdet haluavat kertoa paikallisista yrityksistä. Jutut ovat luettuja ja tykättyjä, Kuukasjärvi sanoo.

- Jos julkisuus on positiivista, se kannattaa kyllä noukkia, hän toteaa.

Riitta Monto antoi osallistujille vinkit siitä, millainen on hyvä tiedote. Kannattaa muistaa ainakin se, että asia pitää tiivistää lyhyesti ja olennainen kertoa heti sähköpostin aihekentässä. Olennainen tulee kirjoittaa sähköpostiin, ei liitteeseen. Yhteystiedot tulee olla ajan tasalla ja lisätietojen antajan olla oikeasti tavoitettavissa.

- Sähköpostiini tulee kymmeniä, ja usein yli sata postia päivässä, Monto kertoo.

- Toivon, että ihmiset olisivat aktiivisia. Jos kerran tarjoaa aihetta, mutta siihen ei palata, niin ei kannata lannistua. Aihe voi mennä listalle, josta syntyy myöhemmin jotain. Kannattaa olla aktiivinen.

Seuraava Varsinais-Suomen Yrittäjien Ravisteluaamu järjestetään ke 18.9. klo 8-10 LähiTapiola Varsinais-Suomen tiloissa Turussa. Katso lisää alla olevasta linkistä.

Turun Sanomien päätoimittaja Riitta Monton mukaan mediaa kiinnostavat erityisesti tarinat, koska ne kiinnostavat ihmisiä.


Teksti ja kuvat: Suvi Uusitalo-Sirén

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Viestintäharju Oy

Viestintäharju Oy

Internet-palveluja, Lehtiä, Viestintätoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa