Julkaistu 23.08.2019 0          

Naantali-päivänä huomioitiin saariston matkailun kehittäjä

Naantali-päivänä 23.8. oli monta syytä juhlaan mm. Naantalin 576. syntymäpäivä ja nuorisopalveluiden 60-vuotisjuhlavuosi. Juhlapäivää vietettiin Kirkkopuiston Puistojuhlassa, jossa ohjelmana oli mm. musiikkia, stand up -komiikkaa ja kotipihakilpailun palkintojen jako. Vallis Gratiae -mitalin sai Pentti-Oskari Kangas, joka on lisännyt Naantalin tunnettuutta vuosikymmenten ajan niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Naantali-päivän vietto käynnistyi 23.8. puolen päivän aikaan Torikirppiksellä. Tori täyttyi perinteisen torimyynnin lisäksi naantalilaisista yhdistyksistä ja yksityisistä henkilöistä, jotka myivät omia tuotteitaan ja itselleen turhiksi käyneitä käyttötavaroita.

Puistojuhla alkoi klo 17 akustisen Poja!-folktrion musisoinnilla. Poja! soitti Naantali-päivän teemanmukaisesti musiikkia nykyisille, tuleville ja entisille nuorille. Stand up -koomikko Tomi Haustola hauskuutti yleisöä ”Naurua vuosien ajaksi” -esityksellään. Taitavia nuoria soittajia nähtiin lavalla, kun Free Cell viihdytti monipuolisella setillään jazz-vaikutteisesta bluesrockista rehelliseen rock n' rolliin.

Nuorisopalvelut järjestivät Kirkkopuistossa Pop up -nuokkarin, jossa oli synttäritarjoilua, mopoja eri vuorikymmeniltä ja pelejä.

Vallis Gratiae-mitali Pentti-Oskari Kankaalle

Vallis Gratiae -yhdistys ojensi mitalin Pentti-Oskari Kankaalle. Kangas on suurimmalle osalle suomalaisista tuttu 7 Seinähullua Veljestä -huumoriorkesterin keulahahmona. Turkulaiset tuntevat hänet höyrylaiva s/s Ukkopekan kapteenina ja Vaakahuoneen paviljongin, nyt jo entisenä, omistajana. Naantalilaisille Kangas on ennen muuta Herrankukkaron isäntä.

Tunnustuksen perusteluissa kiitettiin Pentti-Oskari Kankaan aktiivista ja pitkäjänteistä kehitystyötä Naantalin saaristomatkailun hyväksi. Kangas on jo aikaisemmin saanut työstään huomionosoituksia, mm. Naantalin Unikeko 1989, Suomen matkailuhenkilö 2000 ja vuoden 2010 kotimaan matkailuyritys.

Kauneimmat pihat saivat tunnustusta

Kotipihatoimikunta jakoi Puistojuhlassa kautta aikain 48. pihamestarilaatan. Toimikunta korosti palkitsemisperiaatteenaan pihanhoidon pitkäjännitteisyyttä. Laatan saivat Päivi ja Mika Heino Kaivolasta. Myös lukuisa määrä kunniakirjoja jaettiin.

Naantalissa on järjestetty kotipihakilpailuja vuodesta 1967 alkaen ja vuosien saatossa on palkittu lähes 300 eri pihaa erilaisilla huomionosoituksilla. Kilpailun avulla Naantalin kaupunki haluaa kiittää esimerkillisiä, hyvin hoidettuja pihapiirejä, jotka omalta osaltaan luovat viihtyisyyttä asuinympäristöömme.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa