Julkaistu 23.08.2019 0          
Yhdistysrekisteri uudistuu 18.9.2019

Kaikki yhdistykset saavat Y-tunnuksen

Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteri uudistuu 18.9.2019. Uudistuksen yhteydessä kaikki yhdistykset ja uskonnolliset yhdyskunnat saavat Y-tunnuksen. Lisäksi kaikki tietojärjestelmät ja palvelut uudistetaan.

Yritys- ja yhteisötunnus eli Y-tunnus korvaa yhdistyksille annetun rekisterinumeron. PRH antaa Y-tunnuksen kaikille yhdistyksille automaattisesti. Jos yhdistyksellä on jo ennen uudistusta Y-tunnus, sama tunnus säilyy. Yhdistyksen ei siis tarvitse tehdä mitään Y-tunnukseen liittyen.

Y-tunnus on PRH:n tai Verohallinnon yritykselle tai yhteisölle antama yksilöivä tunnus. Siinä on seitsemän numeroa, väliviiva ja tarkistusmerkki. Se on muotoa 1234567-8.

Yhdistykselle 18.9.2019 annetun Y-tunnuksen voi katsoa yhdistysrekisterin tulevasta tietopalvelusta tai ytj.fi-verkkosivustolta yrityshausta.

Uudet sähköiset palvelut ja paperilomakkeet

Sähköinen ilmoittamispalvelu korvataan täysin uudella palvelulla, joka aukeaa 18.9.2019. Sähköisessä ilmoittamispalvelussa voi muun muassa perustaa aatteellisen yhdistyksen, ilmoittaa nimenkirjoittajat ja hallituksen jäsenet sekä ilmoittaa yhdistyksen yhteystietojen, nimen, kotipaikan tai sääntöjen muutoksesta.

Uusi yhdistysrekisterin sähköinen tietopalvelu avautuu 18.9.2019. Se korvaa nykyisen Yhdistysnetin ja NettiYrekan. Uudessa palvelussa voi hakea yhdistysten perustietoja ja ostaa otteita ja sääntöjä. Vanhat tietopalvelut ovat käytössä vielä uudistuksen aikana, mutta ne poistuvat samalla kun uudet palvelut aukeavat.

Kehitystyössä on huomioitu PRH:n asiakkailta saatuja toiveita. Esimerkiksi yhdistysote ja yhdistyksen säännöt ovat saatavilla pdf-muodossa uudistuksesta alkaen. Palvelun toiminnallisuudet ja tietosisältö kasvavat jatkossa.

Samalla myös paperiset ilmoittamislomakkeet uusitaan. Y-lomakkeet eli PRH:n kaupparekisterin ja Verohallinnon rekisterien yhteinen ilmoittamismenettely otetaan kaikkien yhdistysten käyttöön. Uudet Y-lomakkeet julkaistaan ytj.fi-verkkosivulla 18.9.2019.

Katko sähköisessä ja paperilla ilmoittamisessa 29.8.–17.9

Nykyinen ilmoittamispalvelu poistuu käytöstä 28.8. klo 19.00. Ilmoitusten pitää siihen mennessä olla loppuun asti tehty ja lähetetty. Paperilomakkeiden pitää olla perillä PRH:ssa viimeistään keskiviikkona 28.8. Uusi sähköinen ilmoittamispalvelu otetaan käyttöön 18.9.2019.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa