Julkaistu 09.09.2019 0          
JUTTUVINKKI 2019/09

Odotettavissa kiivas kokoussyksy

Kokouskaupunkien huippua. Turku on säilyttänyt asemansa suosituimpien kokous- ja kongressikaupunkien kärkijoukossa. Kuva Turun Messukeskuksesta.

Kokous- ja kongressipalvelujen tarjoajat ovat tyytyväisiä kuluneeseen kokousvuoteen. Syksyllä ja talvella Turun seudulla kokoonnutaan niin yritystilaisuuksien, isojen kongressien kuin vaikkapa olut- ja viskimessujen merkeissä.

Vierailukeskus Joki laajeni syyskuun alussa.

- Vastaamme asiakkaiden tarpeisiin nyt nykyaikaisella 120 hengen auditoriolla sekä neuvottelumaailmalla. Siellä on muun muassa 30 hengen neuvotteluhuone joka täydentyy pienemmillä, osittain yhdistettävillä neuvottelutiloilla. Joen koko talon voi varata isompiin tapahtumiin ja kongresseihin, jolloin pystymme tuomaan tilat jopa 1200 henkilölle, Carita Varjonen kertoo.

Joki palvelee paitsi omia kumppaneitaan, myös yksittäisiä tapahtumajärjestäjiä. Varjonen kertoo, että uuden neuvottelumaailman tavoitteena on tarjota Tiedepuiston alueella toimiville yrityksille nykyaikaisia kokoustiloja.

- Uskomme siihen, että tulevaisuudessa yritykset panostavat yhä tehokkaampiin tiloihin ja oman neuvottelutilan pitäminen ei ole välttämätöntä, vaan niitä voidaan käyttää tarvittaessa.

Elokuun lopussa Joki oli Eurooppa-fooruminen pääpaikkana. Lisäksi siellä on syksyn aikana useita muita tapahtumia ja konferensseja.

- Odotamme kiivasta syksyä niin tapahtumien, vierailijoiden kuin kumppanuusverkostonkin suhteen.

Hinnat laskivat

Muun muassa Akatemiatalon juhlasalista, Uittamon Paviljongista, Ravintola Bassista ja Mauno-ravintoloista ja kokouskeskuksesta vastaava Manu Events laski tänä vuonna kaikkien kokoustilojensa hintoja.

- Se on tuonut meille paljon positiivista säpinää! Ylipäätään Maunon kokousvuosi on sujunut vilkkaana ja olemme saaneet ilahduttavat paljon myös kansainvälisiä konferensseja. Tällä hetkellä elämme rapukautta ja pikkujoulukauppa käy jo vilkkaana. Suuntaamme katseet loppuvuoteen hyvillä mielin, viestintäjohtaja Heli Nieminen Manu Events Oy:stä kertoo.

Vetoa laivoille

- Laivakokoukset säilyttävät vetovoimansa ja meillä on kokousmatkavolyymissa pientä, orastavaa kasvua tänä vuonna, tiedotuspäällikkö Christa Grönlund Viking Linelta kertoo.

Syksyn uutuutena on muun muassa Show & Dinner -tuote marras-joulukuussa Helsinki-Tukholma -reitillä.

- Jos Wahlmanns -salonger on tuttu Tukholmasta, niin tässä on sama idea eli illallisen yhteydessä pääsee nauttimaan showsta ja live-musiikista. Tämä soveltuu hyvin niin ryhmille, kaveriporukoille kuin pariskunnillekin.

Helsinki-Tallinna -reitillä Viking Linen aikataulua on muutettu 12.8.-20.12. välisenä aikana ja sen myötä perjantaisin voidaan tarjota kuuden tunnin Piknik-kokous, lähtö joko aamusta tai iltapäivästä.

Kick-offeista gaalaan

Syksyn ja talven aikana Turun Messukeskuksessa järjestetään monenmoisia tilaisuuksia, liiketoimintajohtaja Päivi Hoikkala kertoo.

- Kokousten ja koulutusten lisäksi on minimessuja, kick off -tilaisuuksia, eläinnäyttelyitä, tanssitapahtumia ja juhlia, joista upea esimerkki on Turun kauppakorkeakoulun toteuttama gaalajuhla, merkuriuksen Karnevaalit 12.10. Syyskuun alussa pidettiin lapsiperheille hyväntekeväisyystilaisuus LausteFest ja marraskuussa on aikuisemmalle väellä uutuusmessutapahtuma Turun Olut- ja Viskimessut.

Messukeskuksen uudistetut aula- ja kokoustilat ovat Hoikkalan mukaan saaneet positiivista palautetta, niin myös ulko- ja sisätiloissa sijaitsevat jättiscreenit, joiden avulla kokousvieraat toivotetaan tervetulleiksi.

- Kevät ja syksy ovat kokouskaupan vilkkainta aikaa, joten odotuksemme ovat korkealla myös syyskauden osalta.

Hyvää oloa työpaikalla

- Kiinnostus Turkua kohtaan on kasvanut selkeästi. Isommat yritykset kokeilevat mielellään Helsinkiä pienempää, mutta trendikästä Turkua. Kokouspuoli odottaa innokkaasti majoituskapasiteetin kasvua, sillä kaupungin vetovoima on tällä hetkellä huikea, hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata Turun Osuuskaupasta sanoo.

Marinassa keskitytään syksyn ja talven aikana hyvää oloon työpaikalla. Kokousasiakkaita hemmotellaan herkullisilla ja energisoivilla satokausituotteilla ja tauoista tehdään mieltä virkistäviä.

- Marinassa on aina ollut lupa nauttia ja syksyllä tämä näkyy entistä voimakkaammin myös kokoustarjoiluissa. Kokouspäivän aikana saa luvan hemmotella itseään keittiömme maukkailla makeilla ja tuoreilla pikkupurtavilla. Syyllisyyttä ei meillä tarvitse potea, sillä tarjoilumme makumaailma syntyy yrteistä, tuoreista raaka-aineista ja ripauksesta intohimoa hyvään ruokaan.

Plaza vakiinnuttanut asemansa

Kokousvuosi Turun Scandic -hotelleissa on ollut vaihteleva.

- Välillä on ollut todella vilkkaita kuukausia, jolloin etenkin viikon keskivaiheilla kaikki kokoustilamme ovat olleet täynnä. Plaza on myös vakiinnuttanut asemansa kokoushotellina sen jälkeen, kun kokoustilat uusittiin kaksi vuotta sitten, ravintola- ja kokoustoimen päällikkö Hanni Tuominen kertoo.

Turun Scandicien uusimman tulokkaan Scandic Atriumin kokouskauppa on Tuomisen mukaan vilkastunut hurjasti brändin vaihdoksen myötä. Myös Juliassa yläkerran kokoustilat vetävät hyvin, mutta Å Sali on edelleen hieman tuntematon turkulaisille.

- Tämä moneksi muuntuva kokoustila sopii niin hääjuhlien kuin konferenssien pitopaikaksi. Kauttamme järjestyvät sekä pikkujoulut että vaikkapa hääkakkujen tilaus ja juhlatilan koristelu yhteistyökumppaneittemme avustuksella.

Kongressikaupunki Turku

Turku on edelleen Suomen neljän suosituimman kongressikaupungin joukossa. Teemme yhteistyötä muiden suomalaisten yliopistokaupunkien kanssa ja koko Suomi on kasvattanut kongressimääriä viimeisen 10 vuoden ajan 55 prosenttia, Turun kongressipäällikkö Sari Ruusumo kertoo.

Kongressien toteutuksessa korostetaan suomalaista ruokaa, käveltävän kokoista ja vihreää keskustaa sekä huipputason asiasisältöjä. Ruusumo iloitsee myös siitä, että Turussa on saatu käyttöön uusia hotelleja.

- Turun kaupungin ja Visit Turun Kongressiyksikössä tehdään työtä, joka tähtää tulevien vuosien kongressien hakemiseen ja niiden tarvitsemien palveluiden valintaan. Me autamme tutkijoita ja asiantuntijoita hakemaan omien erikoisalojensa tulevan viiden vuoden kongresseja. Suurin osa Turkuun haettavista kongresseista edustaa lääketieteen tai luonnontieteen eri aloja. Turkulaiset asiantuntijat ovat omilla aloillaan maailman huipputekijöitä, mutta kilpailu kongresseista on tiivistynyt. Kesän aikana meillä oli kolmen suuren kongressin haku loppusuoralla ja onnistuimme voittamaan ne kaikki.

Yritysjuhlia ja seminaareja Turun Kaupunginteatterissa

- Turun Kaupunginteatteri on kahden peruskorjausta seuranneen vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa Turun seudun kokous- ja seminaaririntamalla, ravintolapäällikkö Sanna Kiviranta kertoo.

Syksyllä teatterikauden käynnistyessä tilavuokrauksessa keskitytään kokouksiin ja messuihin. Pikkujoulukaudella on paljon yritysjuhlia ja niihin yhdistetään myös teatterinäytös. Kevätkaudella teatterilla on enemmän tieteellisiä seminaareja.

- Uutena ovat tulleet yleisölämpiössä järjestettävät isot gaalaillalliset. Upealla jokirantanäkymällä varustettuun tilaan mahtuu jopa 250 ruokailijaa. Jatkossa tilan vuokraaminen on mahdollista myös yksityishenkilöille esimerkiksi kesähäihin.

Kokous- ja kongressiasiakkailta tulee Kivirannan mukaan paljon hyvää palautetta erinomaisesta ruoasta ja tekniikan toimivuudesta. Kesällä palveluja kehitettiin uudistamalla nettisivuja siten, että asiakkaat löytävät tarvitsemansa tiedon nopeasti ja tarjouspyynnön lähettäminen on helppoa.

Katso lisää kiinnostavia juttuja syyskuun näköislehdestä. Lukemaan pääset alla olevasta linkistä.

Pirkko Varjo

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 4, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa