Julkaistu 11.09.2019 0          
JUTTUVINKKI 2019/09

Ammattikorkea kehitti uuden tavan opiskella insinööriksi

Pekka Lahtinen pestautui kuusi vuotta sitten linjatyöntekijäksi teollisuuden tuotanto- ja valmistusprosesseja kehittävään Carinafouriin. Nyt hän on hyvää vauhtia opiskelemassa tuotantotalouden insinööriksi uuden, keväällä lanseeratun, Insinööriksi Työssä Oppien eli InTO-mallin kautta. Turun ammattikorkeakoulun kehittämässä mallissa opiskelijan viikkoon kuuluu sekä perinteistä opiskelua oppilaitoksessa että työskentelyä yrityksessä.

- Olen työskennellyt muutaman päivän viikossa yrityksessä. Tein toiminnankartoituksen kevätlukukauden aikana. Kesän olen työskennellyt työsuunnittelijana. Tutussa paikassa on ollut helppo ja mukava olla opiskelijana. InTO-malli tuntuu hyvältä, sillä siinä teoriaa pääsee heti toteuttamaan käytännössä. Vaikeinta on ollut löytää tasapaino työn ja opiskelun välillä, sillä työ vie helposti mukanaan, Lahtinen kertoo.

Carinafourin hallituksen puheenjohtaja Ari Viitanen pitää tärkeänä, että oppilaitosten ja yritysten välinen kynnys on mahdollisimman matala.

- Tämä on yksi, hyvä keino madaltaa sitä. Yrityksessä tämä vaatii sen, että opiskelija saa kaiken tarvitsemansa tuen ja riittävän vaativia tehtäviä. InTO-malli tuntuu oikein hyvältä, sitä voi kyllä suositella muillekin.

Varsinais-Suomessa on suuri tarve osaaville, korkeakoulutetuille työntekijöille erityisesti meriteollisuudessa ja sen alihankintaketjussa. Uusi opiskelumalli kehitettiin ratkaisemaan osaltaan tätä tarvetta, koulutus- ja tutkimusvastaava Rauni Jaskari Turun ammattikorkeakoulusta kertoo.

- Opiskelijat valitaan yhdessä osallistuvien yritysten kanssa ja se tarjoaa näin erinomaisen rekrytointiväylän, Jaskari mainitsee.

Yrityksessä opiskelijasta vastaa usein esimiesasemassa toimiva mentori. Yrityksen ja ammattikorkeakoulun edustajat sopivat kullekin opiskelijalle yksilölliset oppimistehtävät. Tehtävät vastaavat koulutuksen opetussuunnitelmaa ja niitä sovelletaan yrityksessä samalla, kun yrityksen toimintaa kehitetään. Myös yrityksen omat työntekijät voivat hakeutua suorittamaan tutkinnon osana työtä.

InTO-mallia testattiin keväällä ja se on otettu käyttöön nyt syksyllä tuotantotalouden koulutuksessa. Testivaiheessa mukana olivat Carinafour ja Meyer Turku.

- Mukaan on jo ilmoittautunut mukavasti ennakkoluulottomia yrityksiä, mutta vielä muutama tuoreita ajatuksia ja tehtävissä kasvavaa insinööriä kaipaava yritys voidaan ottaa mukaan, Jaskari vinkkaa.

Katso lisää kiinnostavia juttuja syyskuun näköislehdestä. Lukemaan pääset alla olevasta linkistä.

Pirkko Varjo

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Mediatoimisto Laulava Ovipumppu

Mediatoimisto Laulava Ovipumppu

Mediatoimistoja, Ulkomainontaa

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa