Julkaistu 11.09.2019 0          
JUTTUVINKKI 2019/09

Ammattikorkea kehitti uuden tavan opiskella insinööriksi

Pekka Lahtinen pestautui kuusi vuotta sitten linjatyöntekijäksi teollisuuden tuotanto- ja valmistusprosesseja kehittävään Carinafouriin. Nyt hän on hyvää vauhtia opiskelemassa tuotantotalouden insinööriksi uuden, keväällä lanseeratun, Insinööriksi Työssä Oppien eli InTO-mallin kautta. Turun ammattikorkeakoulun kehittämässä mallissa opiskelijan viikkoon kuuluu sekä perinteistä opiskelua oppilaitoksessa että työskentelyä yrityksessä.

- Olen työskennellyt muutaman päivän viikossa yrityksessä. Tein toiminnankartoituksen kevätlukukauden aikana. Kesän olen työskennellyt työsuunnittelijana. Tutussa paikassa on ollut helppo ja mukava olla opiskelijana. InTO-malli tuntuu hyvältä, sillä siinä teoriaa pääsee heti toteuttamaan käytännössä. Vaikeinta on ollut löytää tasapaino työn ja opiskelun välillä, sillä työ vie helposti mukanaan, Lahtinen kertoo.

Carinafourin hallituksen puheenjohtaja Ari Viitanen pitää tärkeänä, että oppilaitosten ja yritysten välinen kynnys on mahdollisimman matala.

- Tämä on yksi, hyvä keino madaltaa sitä. Yrityksessä tämä vaatii sen, että opiskelija saa kaiken tarvitsemansa tuen ja riittävän vaativia tehtäviä. InTO-malli tuntuu oikein hyvältä, sitä voi kyllä suositella muillekin.

Varsinais-Suomessa on suuri tarve osaaville, korkeakoulutetuille työntekijöille erityisesti meriteollisuudessa ja sen alihankintaketjussa. Uusi opiskelumalli kehitettiin ratkaisemaan osaltaan tätä tarvetta, koulutus- ja tutkimusvastaava Rauni Jaskari Turun ammattikorkeakoulusta kertoo.

- Opiskelijat valitaan yhdessä osallistuvien yritysten kanssa ja se tarjoaa näin erinomaisen rekrytointiväylän, Jaskari mainitsee.

Yrityksessä opiskelijasta vastaa usein esimiesasemassa toimiva mentori. Yrityksen ja ammattikorkeakoulun edustajat sopivat kullekin opiskelijalle yksilölliset oppimistehtävät. Tehtävät vastaavat koulutuksen opetussuunnitelmaa ja niitä sovelletaan yrityksessä samalla, kun yrityksen toimintaa kehitetään. Myös yrityksen omat työntekijät voivat hakeutua suorittamaan tutkinnon osana työtä.

InTO-mallia testattiin keväällä ja se on otettu käyttöön nyt syksyllä tuotantotalouden koulutuksessa. Testivaiheessa mukana olivat Carinafour ja Meyer Turku.

- Mukaan on jo ilmoittautunut mukavasti ennakkoluulottomia yrityksiä, mutta vielä muutama tuoreita ajatuksia ja tehtävissä kasvavaa insinööriä kaipaava yritys voidaan ottaa mukaan, Jaskari vinkkaa.

Katso lisää kiinnostavia juttuja syyskuun näköislehdestä. Lukemaan pääset alla olevasta linkistä.

Pirkko Varjo

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Länsivankkurit Oy

Turun Länsivankkurit Oy

Matkailuajoneuvojen huolto, tarvikkeet ja varaosat, Matkailuajoneuvojen myynti, Matkailuautoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Turun Linna

Linnankatu 80, Turku

www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat

Ainutlaatuisen historiallinen juhla- ja kokousmiljöö, jossa monipuolisia yksittäisiä tiloja 10-250 hengelle. Linnassa myös 120 hengen kokoustila, jossa täydellinen AV –tekniikka kiinteänä. Juhlatiloissa voidaan järjestää tilaisuuksia jopa yli 500 hengelle. Tutustu kokous- ja juhlatiloihin www.turku.fi/turunlinna/vuokrattavat-tilat. Tilavarauksista ja tarjoilusta vastaa Fazer Food Co meeting & events / Juhana Herttuan Kellari. Tiedustelut ja varaukset puh. 020 729 6905.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa