Julkaistu 12.09.2019 0          
JUTTUVINKKI 2019/09

Johanna pitää apteekit somessa ajan tasalla

Uranuurtaja. Farmaseutti Johanna Hakamäki yhdisti farmasian ja someosaamisen. Nyt hän on Suomen ensimmäinen somefarmaseuttiyrittäjä.

Johanna Hakamäki on uranuurtaja alallaan: hän on Suomen ensimmäinen somefarmaseutti. Idea farmaseutin työn ja someosaamisen yhdistämisestä syntyi apteekin tiskin takana ja jalostui yritykseksi tämän vuoden alussa.

- Autan apteekkeja sosiaalisen median kanssa. Päivitän eri sivustoja kuten facebookia tai blogeja, valokuvaan, teen videoita ja mainoksia. Tänä vuonna olen tehnyt muun muassa 20 mainosvideota, Hakamäki kertoo.

Tietotekniikka on kiinnostanut Hakamäkeä lapsesta asti, niin myös kirjoittaminen ja kuvaaminen. Apteekkialasta hän kiinnostui tet-harjoittelussa 15-vuotiaana. Harjoittelu oli niin onnistunut, että se poiki töitä useiksi vuosiksi opiskelun ohessa. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen Hakamäki pääsi opiskelemaan alaa Åbo Akademiin. Farmaseutiksi hän valmistui 2016.

- Olin ensin vakituisessa työssä ja siirryin sitten vuokratyöfirmaan 2018. Halusin nähdä erilaisia apteekkeja ja oppia sillä tavalla lisää. Nyt teen edelleen jonkin verran työkeikkoja eri apteekkeihin ja haluan myös jatkaa sitä, sillä on tärkeää pysyä ajan tasalla siitä, mitä alalla tapahtuu.

Sosiaalinen media on tärkeä informaatio- ja markkinointikanava myös apteekeille. Lääkefirmat tuottavat paljon valmista mainosmateriaalia, mutta erottuminen edellyttää jotain omaa, paikallista otetta.

- Yritykseni Somefarmaseutti on tavallaan yhteen asiaan erikoistunut mainostoimisto, Hakamäki kiteyttää.

Somefarmaseutille on riittänyt kysyntää. Turusta käsin työskentelevä yrittäjä pakkaa tarvittaessa kuvauskalustonsa ja matkustaa minne tahansa Suomessa. Mainosvideot tehdään apteekkien omilla paikkakunnilla ja niissä käytetään apteekkien omaa henkilökuntaa. Muu sosiaalisen median päivittäminen sujuu kotitoimistolla.

- Apteekkiala on aika pieni. Minulla on jo nyt hyvä verkosto ja laajennan sitä koko ajan. Somefarmaseutille on selvästi tarvetta.

Pirkko Varjo

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa