Julkaistu 09.09.2019 0          

Kylpyposankat kilpailevat Aurajoessa Turun päivänä 15.9.

Kuva: Leo Winter

Aurajoessa kilpailee tulevana sunnuntaina jopa 2000 adoptoitua kylpyposankkaa siitä, kuka pääsee maaliin ensimmäisenä. Posankka Race 2019 -kisassa posankat lasketaan Aurajokeen Kirjastosillan ja Auransillan välillä olevalle, puomitetulle radalle klo 13. 10 ensimmäistä maaliin saapuvaa posankkaa palkitaan. Tähän mennessä posankoita on adoptoitu jo puolet kokonaismäärästä eli noin tuhat.

Ensimmäistä kertaa järjestettävällä Posankka Race 2019 -varainkeruutapahtumalla halutaan kiinnittää kaupunkilaisten huomio vesistöjen roskaantumiseen ja kerätä varoja Pidä Saaristo Siistinä ry:n työn tukemiseen. Yhdistys on nähnyt 50-vuotisen historiansa aikana, miten ihmisen toiminta ja kulutusvalinnat näkyvät vesistöistä löytyvissä roskissa.

– Lähdimme tapahtumaan mukaan, sillä sen kautta voimme havainnollistaa hyvin jokien roolia meriroskan kuljettajina ja kaupunkilaisten vastuuta sijoittaa roskat roskiksiin, kertoo PSS ry:n pääsihteeri Aija Kaski.

Puomitettu kilparata on suunniteltu yhteistyössä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen kanssa niin, että voidaan varmistua siitä, että jokainen kilpaposankka saadaan kerättyä joesta kisan päätteeksi pois. Kisan juontaa turkulainen viestintäalan yrittäjä, kalastaja ja hyväntekijä Osku Valtonen.

– Jos jumala olisi luonut ihmisen oman kuvansa sijaan turkulaisen kuvaksi, me näytettäisiin kaikki Posankoilta. Posankka on äärimmäisen hieno juttu ja sen hyväntahtoinen läsnäolo turkulaisessa maisemassa on jotain mistä voi olla aidosti ylpeä. Pidä Saaristo Siistinä ry on muodostunut minulle tärkeäksi lenkiksi itseni ja Itämeren välille, kertoo Valtonen lähtemisestään mukaan Posankka Raceen.

Halukkaat ehtivät vielä adoptoida itselleen oman pienen kilpaposankan 10 eurolla ja osallistua kisaan: www.lyyti.fi/p/posankkarace2019. Adoptioista kertyneet lahjoitukset ohjataan suoraan Pidä Saaristo Siistinä ry:n työhön puhtaampien vesistöjen puolesta. Adoptoija ei saa kilpaposankkaa itselleen, sillä ne käytetään vuosittain uudelleen. Tapahtuman mahdollistavat PSS ry:n lisäksi Posankka-tuotteita tuottava Kristiina’s Product Design, Varsinais-Suomen pelastuslaitos ja Turun kaupunki. Posankka Race 2019 -tapahtumassa on tavattavissa myös PSS ry:n Roope-maskotti.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Länsivankkurit Oy

Turun Länsivankkurit Oy

Matkailuajoneuvojen huolto, tarvikkeet ja varaosat, Matkailuajoneuvojen myynti, Matkailuautoja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

01-02/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 06.02.2020


Seuraa meitä somessa