Julkaistu 10.09.2019 0          

Ammattikorkeakoulu tarjoaa akkupakettien ja -kennojen testipalveluja

Turun ammattikorkeakoulun ICT-cityn kampukselle on perustettu moderni testiympäristö akkukennojen ja -moduulien testaamiseen eri olosuhteissa. Etenkin nopeasti sähköistyvässä liikenteessä akkuteknologiaan kohdistuu suuria odotuksia. Akkulaboratorio tarjoaa akkujen testaukseen asiantuntija- ja mittauspalveluja akkuja käyttäville yrityksille.

Liikkuminen, asuminen ja energiantuotanto sähköistyvät entisestään kovalla tahdilla. Sähköautot, -pyörät ja muut sähköavusteiset liikkumismuodot, uusiutuvien energianlähteiden tuottaman sähkön varastointi, teollisuuden ja kotien monet älylaitteet - ne kaikki kohdistavat tarpeita ja odotuksia akkuteknologialle ja akkujen toimivuudelle eri olosuhteissa.

Akkujen turvallisuus ja käyttöikä keskiössä

Akkuteknologia nojaa pitkälti litiumioniakkuihin, entisten lyijyakkujen lisäksi ja ne pääosin korvaten, vaikka muitakin akkukemioita on kehittelyssä. Käytön nopeasti yleistyessä ei välttämättä aina huomioida akkujen käyttäytymistä ja turvallisuustekijoitä eri olosuhteissa. Akkukennojen SOC (State of Charge) ja SOH (State of Health) ovat oleellisia arvioitaessa jäljellä olevaa käytettävyyttä. Näiden ominaisuuksien mittaukseen Ammattikorkeakoululla on nyt monikanavaiset kenno- ja modulitesterit ja impedanssimittari.

Mahdolliset turvallisuusriskit liittyvät muun muassa säilytysolosuhteisiin ja eri olosuhteiden sietokykyyn.

Testipalveluja yrityksille

Kiinnostusta Turun AMK:n tarjoamiin akkukennojen ja -moduulien testaukseen on herännyt jo yrityksissä, ja nyt kun laiteympäristö alkaa olla kunnossa, asiantuntijapalveluja ryhdytään laajemmin markkinoimaan.

Akkulaboratorioon Chroma Europelta hankitut kenno- ja moduulitestilaitteistot mahdollistavat akkukennojen ja niistä muodostuvien moduulien kunnon ja toimivuuden testaamisen. Pienet akut ja kennot voidaan myös olosuhdekaapeissa altistaa eri lämpötiloille.

Laboratorioinvestoinnit on tehty osana EU-rahoitteista Uuden energian ja digitaalisen teknologian murros -hanketta, jossa rakennetaan vahva tutkimus- ja innovaatioympäristö Varsinais-Suomen teollisuuden teknisen kilpailukyvyn kehittämiseksi.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

VTM-Datamove

VTM-Datamove

Atk-asennukset, atk-huolto, Atk-konsultointia, Atk-laitteet, varaosat, tarvikkeet, Atk-ohjelmistoja, sovelluksia, Atk-palveluja, Atk-verkkojärjestelmät ja ylläpito, Ict-Palvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

09/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 05.09.2019


Seuraa meitä somessa