Julkaistu 16.09.2019 0          

Swegon lisää tuotantoa Kaarinassa

Noin 4,2 miljoonan euron tehdasinvestointi käsittää 2400 neliömetrin uudisosasan rakentamisen sekä laajan peruskorjauksen nykyiseen tehdaskiinteistöön.

Kaarinassa sijaitsevassa Swegonin tehtaassa on käynnistetty mittava laajennushanke. Noin 4,2 miljoonan euron tehdasinvestointi käsittää 2400 neliömetrin uudisosasan rakentamisen sekä laajan peruskorjauksen nykyiseen tehdaskiinteistöön.

Siinä missä monet alan yritykset siirtävät tuotantoaan pois Suomesta, Swegon toimii toisin. Swegon CASA -asuntoilmanvaihtolaitteita on valmistettu Suomessa ja Ruotsissa, mutta laajennuksen myötä niiden valmistus keskitetään Suomeen Kaarinan tehtaalle. Ilmanvaihtolaitteita ja sisäilmajärjestelmiä valmistavalla Swegon-konsernilla on 16 tehdasta ympäri Eurooppaa, Pohjois-Amerikkaa ja Aasiaa ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli noin 560 miljoonaa euroa.

Kaarinan tehtaan tuotantomäärät ovat kasvaneet voimakkaasti viime vuosina. Uuden Smart-tuoteperheen myötä liesikupujen sekä ilmanvaihtokoneiden valmistusmäärä on kaksinkertaistunut ja vuonna 2018 Kaarinan tehtaalla valmistettiin jo noin 40 000 Swegon CASA -laitetta. Kun kaikkien CASA-ilmanvaihtolaitteiden valmistus keskitetään Kaarinaan, tehtaan tuotatovolyymi kasvaa kolmanneksella ja samalla myös henkilöstötarve lisääntyy.

- Kapasiteettitarpeen kasvaessa tulemme rekrytoimaan lisää kokoonpanotyöntekijöitä ja toimihenkilöitä. Rekrytointi on jo käynnissä ja jatkuu koko syksyn ajan. Laajennuksen rakennustyöt alkoivat huhtikuussa ja tuotantokäytössä uusi tehdastila on ensi vuoden alussa, kertoo Swegonin asuntoilmanvaihdon johtaja Peter Stenström.

- Swegon toteutti edellisen suurinvestoinnin Kaarinan tehtaalla vuonna 2014, kun tehtaalle rakennettiin oma tuotekehityslaboratorio. Koko Euroopan mittakaavassa edistykselliset testausolosuhteet tarjoava laboratorio on nopeuttanut tuotekehitystä ja nostanut tuotelaadun uudelle tasolle. Nyt toteutettavalla tehdasinvestoinnilla halutaan varmistaa tuotannon kapasiteetti ja nopeat toimitusajat. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa voimme toimittaa suosituimmat tuotteemme entistä nopeammin asiakkaillemme, toteaa Stenström.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Master Promo Suomi Oy

Master Promo Suomi Oy

Esitetelineet, Mainostaulut, Messut, Promootiopalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa