Julkaistu 30.09.2019 4          

Kiertotaloudesta kehitetään bisnestä

Valoa kuukausihinnalla. -Yritysten sisä- ja ulkovalaistukset voidaan toteuttaa ilman investointeja, kuukausihinnalla. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten tuote voidaan myydä palveluna, sanoo Olli Hakala.

- Luonnonsuojelusta ja resurssien säästämisestä on mahdollista tehdä kannattavaa liiketoimintaa, sanoo erityisasiantuntija Olli Hakala Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.

Hakala kannustaa pk-yrittäjiä osallistumaan maanantaina 14.10 ELY-keskuksen järjestämään tilaisuuteen ”Kiertotalouden liiketoimintamahdollisuudet”. Tapahtuman tavoitteena on auttaa ja kannustaa tavallisia pk-yrityksiä kiertotalousliiketoimintaan. Tilaisuudessa esimerkkiyritysten edustajat kertovat kierrätysmateriaalien käytöstä ja uudenlaisten liiketoimintamallien luomisesta. Tilaisuus on osallistujille ilmainen.

- Jätteiden vähentämisestä puhutaan jo paljon, mutta kiertotalous tarkoittaa myös aikaisempaa vähempää omistamista ja sitä kautta luonnonvarojen säästämistä. Turkulaiset Föli-pyörät ja sähköpotkulaudat ovat hyvä esimerkki siitä, miten tuote toimii palveluna, ilman välttämätöntä omistamista. Nykyisin voidaan ostaa myös valoa, vaikkapa kuukausihintaan. Valaisimet tulevat siihen hintaan mukaan, mutta niitäkään ei valon tarvitsija omista, Hakala kuvailee kiertotalouden uusia mahdollisuuksia.

Useissa yrityksissä on herätty huomaamaan, että oman toiminnan jätteet saattavat kelvata myytäväksi toisen yrityksen materiaaliksi. Kampaamojen leikkaamat hiukset kelpaavat peruukkien materiaaliksi, autonromujen turvavöistä tehdään laukkuja ja hylätyistä kalaverkoista valmistetaan miesten alushousuja. Materiaalien kierrätyksen mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

- Uudenlaisen kiertotalouteen perustuvan toiminnan edellytyksenä on, että materiaaleja ja palveluja tarjoavat yritykset löytävät kumppanikseen sellaiset tahot, jotka pystyvät niitä hyödyntämään. Verkostoituminen ja sopivien kumppanien löytäminen on välttämätöntä, jotta kiertotalous voisi kehittyä. Verkostoitumisen edistäminen on yksi järjestämämme tilaisuuden tärkeimmistä tavoitteista, Hakala sanoo.

Lokakuun tilaisuudessa ELY-keskus tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia asiantuntijatapaamisiin. Kiertotalousklinikalla yrittäjät saavat vastauksia kiertotaloutta koskeviin kysymyksiinsä. Lisätietoja tilaisuudesta linkissä bit.ly/kiertot

Lokakuun tilaisuudessa ELY-keskus tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia asiantuntijatapaamisiin. Kiertotalousklinikalla yrittäjät saavat vastauksia kiertotaloutta koskeviin kysymyksiinsä.

Anne Pentti

Kommentit

VARELY 30.09.2019 klo 15:09

Tapahtumaan voi ilmoittautua Varsinais-Suomen ELY-keskuksen sivujen kautta: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/varsinais-suomi-kiertotalous-ja-materiaalitehokkuus-maakunnassa-hanke


Zedra 01.10.2019 klo 13:10

Teollisuuden moninaisiin tarpeisiin on tehty jo kiertotaloutta 10 vuotta. Omassa tuttavapiirissä on yritys joka on uranuurtaja alalla, hyvä että kiertotalouden mahdollisuuksia tuodaan esille myös kaikenkokoisille yrityksille. Tämän pitäisi koskea kaikkia.


Aikomus 01.10.2019 klo 14:10

Bisnestä nyt voi tehdä mistä asiasta tahansa. Se on onko "jätteiden" kierrätys ympäristön kannalta järkevä teko on sitten hiukan monimutkaisempi asia, varsinkin jos sitä bisnestä myydään ympäristöystävälisenä.


Aikonus 01.10.2019 klo 14:10

Kun pelko ja hysteria ovat konsultteina, syntyy sutta ja sekundaa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/274762-ylen-i-love-muovi-kampanja-on-humpuukia/


Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Asianajotoimisto Vuorio & Toivonen

Asianajotoimisto Vuorio & Toivonen

Asianajotoimistoja, Lakiasiaintoimisto, Lakipalvelut

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ravintola Verkahovi

Verkatehtaankatu 4, Turku

KP 10-40, R 140, myös kokoustarjoilut ja pitopalvelu.

Lue uusin näköislehtemme

12/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 12.12.2019


Seuraa meitä somessa