Julkaistu 22.10.2019 0          
LUKUVINKKI VARSINAIS-SUOMEN YRITTÄJÄ –LEHTI 2019/10

Betoni taipuu moneksi

Penkki ja liikenteenjakaja. Betonikalusteiden tuotanto lähti alkuun seitsemän tonnia painavasta penkistä. Sillä istuu Ville Valtanen, takana Marko Salmi ja Jenni Valtanen.

Mynämäellä, Kustavintien varressa, Pyheen toria vastapäätä olevan vanhan huoltamon pihalla on jo pari vuotta voinut nähdä betonisia kalusteita ja nyt myös skeittiramppeja. Nämä tuotteet ovat Pala-betonikalusteita, joita on valmistettu vuodesta 2017 Suomen Laiturikauppa Oy:n aputoiminimellä. Betonikalustevalmistus sai alkunsa yli seitsemän tonnia painavasta betonipenkistä, joka oli ensimmäinen oman malliston kaluste.

- Ajatuksenamme on luoda kestäviä ja tyylikkäitä kalusteita julkisiin tiloihin, yrittäjä Ville Valtanen kertoo.

13 ihmistä työllistävän yrityksen tuotteet valmistetaan yrityksen omassa tehtaassa Vehmaalla. Pala-tuotteita on tähän mennessä myyty Suomeen ja Ruotsiin, mutta vientiä ollaan parhaillaan avaamassa myös Saksaan.

Kalusteiden päämateriaalina käytettävä betoni on kestävää ja siitä on mahdollista tehdä lähes mitä tahansa muotoja. Betonikalusteisiin voidaan asentaa käyttötarkoituksen mukaan mm. aurinkovoimalla toimivia latauspisteitä, infonäyttöjä, istutusaltaita ym. ja niiden pinta voidaan hiekkapuhaltaa, hioa tai siihen voidaan tulostaa vaikka valokuvalaatuisia kuvia. Erilaisia värivaihtoehtoja tuotteille on toista sataa. Tuotevalikoimassa on penkkejä, kukka-altaita, pöytiä, tulipesiä ja viherseinä. Tuotteita valmistetaan myös mittatilauksesta asiakkaan suunnitelmien mukaan.

- Markkinoimme tuotteitamme pääasiassa arkkitehdeille, julkisyhteisöille ja yrityksille. Yksityispihoille on myyty mm. tulipesiä ja pöytiä. Myyntiä vahvistettiin keväällä, kun Marko Salmi nimitettiin myyntipäälliköksi.

Siirrettävät betoniset skeittielementit ovat viimeisin lisä valikoimaan. Elementtejä voi yhdistellä ja skeittipuiston kokoa voi näin kasvattaa pala kerrallaan.

Betonikalusteiden suunnittelusta vastaa Jenni Valtanen. Ville Valtasen lisäksi yrityksen omistajana on Sakari Aarnio. Ville Valtasen mukaan yrityksen tärkein asia on asiakaspalvelu.

- Meillä asiakaspalvelu on oikeasti ykkönen. En halua olla sellainen yrittäjä, jolle on tärkeintä vain saada se viimeinenkin euro. Sana kulkee nykyään todella nopeasti ja tyytyväinen asiakas on paras mainos.

Katso lisää kiinnostavia juttuja lokakuun näköislehdestä. Lukemaan pääset alla olevasta linkistä.

pirkko.varjo@y-lehti.fi

Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Tehohuolto Oy

Turun Tehohuolto Oy

Kiinteistönhoito, Siivouspalveluja, Sähköalan töitä, Sähköasennukset, Trukkien huolto

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Salo IoT Campus

Joensuunkatu 7, Salo

www.saloiotcampus.fi

Kokoustiloja aina muutaman hengen neuvotteluhuoneista 170-paikkaiseen auditorioon. Kokoustarjoilut samalla tilauksella. Nykyaikainen kokoustekniikka ja palvelut saman katon alla. Tutustu kampukseen ja kokoustiloihin www.fazerfoods.asio.fi/onlinekalenteri/fazerfoods/guest.php?kt=tila&laji=Kokoustilat&sys_id=saloiot

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa