Julkaistu 01.10.2019 0          

Esa Airaksisesta SYT-kassan puheenjohtaja

Kuopiolainen asianajaja Esa Airaksinen on valittu Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassan hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Airaksinen valittiin puheenjohtajaksi ylimääräisessä kassan kokouksessa 30.9.2019.

Airaksinen seuraa tehtävässä Susan Äijälää, joka siirtyi palkkatöihin ja näin ollen luopui SYT:n jäsenyydestä ja puheenjohtajuudesta.

Airaksinen hyppää puheenjohtajan puikkoihin muutostilanteessa, sillä toinen Suomessa toimiva yrittäjien työttömyyskassa AYT-kassa sulautuu vuoden alussa SYT-kassaan.

- Sulautumisen myötä SYT-kassan jäsenmäärä nousee noin 30 000 jäseneen. Kassat muodostavat yhdistyessään vakavaraisen ja kustannustehokkaan työttömyyskassan. Yhdistyminen on meille mahdollisuus uudistaa ja kehittää palveluita molempien kassojen parhaiden käytäntöjen pohjalta. Suurempi kassakoko mahdollistaa myös paremmin varautumisen tulevaisuuden lakimuutoksiin ja viranomaisvelvoitteiden täyttämiseen, sanoo Airaksinen.

Esa Airaksinen on toiminut yrittäjänä vuodesta 1998 lähtien ja SYT-kassan hallituksessa hän on vaikuttanut vuodesta 2013 lähtien. Hän on päässyt lähietäisyydeltä seuraamaan SYT-kassan toiminnan kehittymistä ja jäsenmäärän kasvua.

- Suomalaisten yrittäjien tietoisuus ja halu liittyä ansioturvanpiiriin on lisääntynyt selvästi viime vuosien aikana. Esimerkiksi tänä vuonna kassaamme on liittynyt jo yli 3400 yrittäjää. Tästä huolimatta valtaosa yrittäjistä on edelleen vailla ansiosidonnaista työttömyysturvaa, sanoo Airaksinen.

Helsingissä koolla ollut SYT-kassan ylimääräinen kassan kokous valitsi myös uuden varapuheenjohtajan, joksi nousi sairaanhoitajayrittäjä Päivi Peltomaa Helsingistä. Kassan hallituksen uudeksi varsinaiseksi jäseneksi valittiin helsinkiläinen asianajaja Jouni Korhonen. Muina hallituksen jäseninä jatkavat kaarinalainen viestintäalan yrittäjä Juha-Pekka Harju, helsinkiläinen terveys- ja hyvinvointialan yrittäjä Ann-Sofi Ilkka sekä vaasalainen energia-alan yrittäjä Christoffer Wiik.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Turun Tehohuolto Oy

Turun Tehohuolto Oy

Kiinteistönhoito, Siivouspalveluja, Sähköalan töitä, Sähköasennukset, Trukkien huolto

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Kun ääni ratkaisee

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

10/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa