Julkaistu 02.10.2019 0          

Turun Ruoka- ja Viinimessuilla uusia oluita ja artesaanijäätelöä

Turun Ruoka- ja Viinimessut tarjoaa nautintoja kaikille aisteille 4.-6.10. Samaan aikaan Turun Kirjamessujen kanssa järjestettävä tapahtuma houkuttelee ruokakulttuurin ystäviä mm. monipuolisen lähiruuan ja uutuusviinien pariin. Messuilla Turun Messukeskuksessa esittäytyvät yritykset tarjoavat ostettavaksi ja maisteltavaksi herkkuja kuten juustoja ja suklaata.

Uusia oluita lanseerataan Vakka-Suomen Panimon osastolla C/177. Alkoholijäätelöä on myynnissä Bad Santan osastolla C/152 ja Ice-Giant Ice-Cream Oyn osastolla C/176. Hedelmäisillä artesaanijäätelöillä herkutellaan kaarinalaisen POPS! Oy:n osastolla C/33. Uppopaistettuja ja paahdettuja kotisirkkoja tarjoillaan Konttisirkkojen osastolla C/92.

Tapahtumassa on mukana Lähiruokatuottajien monipuolinen yhteisosasto ohjelmalavoineen. Lähiruokalavalla yleisö pääsee myös maistamaan näytöksissä tehtyjä annoksia. Mukana on mm. lupiini- ja kvinoaherkkuja, syötäviä versoja ja kukkia sekä suoraan tiloilta tulevaa lihaa.

Ohjelmassa nähdään myös Turun yliopiston Artesaaniruoka-kisojen palkitut yrittäjät. Lisäksi Luonnonvarakeskus ja Maa- ja kotitalousnaiset kertovat FutureCrops-hankeesta.

Makuelämyksiä messuille saadaan myös kauempaa, mm. Kreikasta ja Italiasta.

Huippukokkien kavalkadi

Tapahtumassa esiintyy supersuosittu kokki, keittiömestari, keittokirjailija, tv-esiintyjä ja ravintoloitsija Kari Aihinen. Aihinen esittelee tapahtumassa myös uusinta kirjaansa Kapen parhaat. Kaihinen esiintyy yleisölle perjantaina 4.10.

Kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén puolestaan lupaa laittaa lavalla arkikokkauksen kiemurat suoriksi. Alén nähdään tapahtumassa lauantaina.

Sunnuntaina kuullaan puolestaan parhaat reseptit kokki, ravitsemusvalmentaja ja ruokakirjailija Teresa Välimäeltä.

Lavalla myös kirjailijoita

Suositun tapahtuman lavalla nähdään päivien aikana myös keittiömestari Antti Vahtera, kirjailija Kati Tervo, kirjailija Outi Pakkanen ja juontaja Anni Hautala.

Turun Ruoka- ja Viinimessuilla on mukana ensimmäistä kertaa Saksan Viinitiedotus. Saksa on mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa ja tarjolla on monipuolisia viinejä. Messujen viinialueella voi viihtyä erityisen pitkään lauantaina 5.10. Tuolloin messut jatkuvat alueella kello 21 asti.

Turun Messukeskuksessa jaetaan jo neljännen kerran Kirja à la Carte – Book à la Carte -palkinto. Palkinnossa yhdistyvät molempien messutapahtumien ydinalueet, kirja ja ruoka. Tunnustus jaetaan kirjailijalle, jolta on vuotuisten messujen väliaikana ilmestynyt fiktiivinen teos, joka palkintoraadin mielestä parhaiten käsittelee ruokateemaa. Palkinnon ovat aiemmin saaneet Donna Leon, Heikki Valkama ja Eppu Nuotio. Palkinto jaetaan messulauantaina.

Messuilla jaetaan myös Turun Paistinkääntäjien haarukka-palkinto, Kaffeli-palkinto sekä Varsinais-Suomen paras hunaja 2019-palkinto.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

Aputeam Oy

Aputeam Oy

Henkilöstön vuokrausta ja välitystä, Rekrytointipalveluja

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Salo IoT Campus

Joensuunkatu 7, Salo

www.saloiotcampus.fi

Kokoustiloja aina muutaman hengen neuvotteluhuoneista 170-paikkaiseen auditorioon. Kokoustarjoilut samalla tilauksella. Nykyaikainen kokoustekniikka ja palvelut saman katon alla. Tutustu kampukseen ja kokoustiloihin www.fazerfoods.asio.fi/onlinekalenteri/fazerfoods/guest.php?kt=tila&laji=Kokoustilat&sys_id=saloiot

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa