Julkaistu 04.10.2019 0          

Ihme ja Kumma avaa kahvilan Hansakorttelissa

Salosta lähtöisin oleva yhdistys Ihme ja Kumma laajentaa toimintaansa Turkuun. Pannukahvila Ihme & Kumma avaa ovensa maanantaina 7.10. Hansakorttelin Food Courtissa ja työllistää yli 20 nuorta.

Hansakorttelin uusi Pannukahvila Ihme ja Kumma tarjoaa kahvin ja teen kylkeen itsevalmistettuja leivonnaisia, kuten pullaa ja kakkuja. Kahvilan pyörittämisestä vastaavat ammattitutkinnon suorittaneet erityisnuoret, joilla on kyky ja halu työllistyä. Pannukahvila on kahden yhdistyksen, Ihme ja Kumma Tuki ry:n ja Ihme ja Kumma Turku ry:n, yhteisponnistus.

– Ihme & Kumma -yhdistyksen tavoitteena on auttaa erityisnuoria työllistymään avoimille työmarkkinoille. Olemme myös onnistuneet tehtävässämme, sillä kaudella 2018–2019 löysimme lähes joka toiselle toiminnassa mukana olleelle nuorelle työpaikan tai opiskelupaikan, kertoo yhdistysten puheenjohtaja Jorma Nurminen.

Kolmessa viikossa valmista

Päätös Hansakorttelin kahvilan avaamisesta tehtiin nopeasti, kun yhdistys ei saanutkaan ajoissa käyttöönsä toista, jo vuokrattua tilaa. Yhdistys oli ehtinyt rekrytoida 14 työntekijää, jotka odottivat innoissaan työhön pääsyä.

– Kun Ihme ja Kummasta oltiin meihin yhteydessä, tartuimme heti yhteistyöhön. Meillä oli kahvilatila vapaana Kultatalon Food Courtissa, ja olimme jo aiemmin pohtineet sen ympärille projektia, jossa voitaisiin aktivoida turkulaisia järjestöjä sekä yhdistyksiä Pop Up -kahvilatoimintaan Hansakorttelissa. Asiat etenivät nopeasti ja nyt pääsemme avaamaan Suomen suurimman erityisnuoria työllistävän kahvilan, Hansakorttelin kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen sanoo.

Ihme ja Kumma on rekrytoinut Hansakorttelin kahvilaansa yli 20 erityisnuorta.

– Olemme saaneet todella paljon työhakemuksia. Me emme kysy kenenkään diagnoosia, vaan olemme kiinnostuneita henkilön taidoista ja unelmista, Nurminen sanoo.

Koulutus yhdistyy yrittäjyyteen

Turussa Ihme ja Kumma on rakentanut työllistymisohjelman yhteistyössä RASEKON, Spesian ja Salon Ammattiopiston erityisoppilaitosten kanssa. Rekrytoidut nuoret voivat suorittaa työn ohella ammatillisia näyttöjä.

– Ennen kahvilatyöskentelyä nuoret suorittavat koulutusosion, jonka jälkeen he pääsevät soveltamaan oppeja käytäntöön Hansakorttelissa. Kahvilassa he tarjoilevat, valmistelevat annoksia, leipovat ja siivoavat. Myös sosiaalinen media ja markkinointi työllistävät parisen nuorta, Nurminen sanoo.

Asiakaspalvelun ja kahvilatyöskentelyn lisäksi nuoret saavat yhteiskunnallista koulutusta ja tietoa muun muassa yrittämiseen liittyvistä veroista, vakuutuksista ja kannattavuuslaskennasta kuin myös ammattiliitoista ja työehtosopimuksista.

Monille nuorille työkokemus mahdollistaa työllistymisen myöhemmin avoimille työmarkkinoille. Kukaan ei jää kuitenkaan yksin, sillä osan me palkkaamme ja osa jatkaa työpajan puolella, Nurminen kertoo nuorten jatkosuunnitelmista.

Ihme ja Kumma huomioi myös ympäristön

Hansakorttelin kahvilassa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita. Koneet, kalusteet ja sisustus toteutetaan pääosin kierrätysmateriaalein. Lisäksi nuoret pyrkivät minimoimaan ruokahävikin.

– Tästä tulee ihana kahvila ja on kiva olla mukana perustamassa tätä. Tämä työ merkitsee minulle tosi paljon iloa, sillä olen tosi onnellinen, että sain töitä ja myös ylpeä koko meidän ryhmästä, kahvilassa työskentelevä Henna Salmi sanoo.

Pannukahvila Ihme & Kumma palvelee Hansakorttelin aukioloaikojen mukaisesti viikon jokaisena päivänä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

GP-Asennuspalvelu Oy

GP-Asennuspalvelu Oy

Puusepänliikkeitä, Puusepäntyöt, Ravintolakalusteita, RST-Kalusteet

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Kultaranta Resort Oy

Särkänsalmentie 178, Naantali

www.kultarantaresort.fi

Kokoukset, yritystilaisuudet, juhlat, aktiviteetit, majoitus. Kaikki samasta paikasta isommallekin ryhmälle.

Lue uusin näköislehtemme

04/2020Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 16.04.2020


Seuraa meitä somessa