Julkaistu 04.10.2019 0          

Turun alueen positiivisimmat ovat Niina Repo ja Lassi Lähteenmäki

Lassi Lähteenmäki Ugandassa.

Turun alueen positiivisimmiksi henkilöiksi on tänä vuonna valittu turkulainen kirjailija Niina Repo ja naantalilainen toimittaja Lassi Lähteenmäki. Turun Positiivareiden tuomaristo korosti tittelin saajien myönteistä, reipasta ja iloista asennetta.

Repo ja Lähteenmäki ottivat nimitykset vastaan hyvillä mielin Turun kirjamessuilla järjestetyssä tilaisuudessa.

Valinnan teki valtakunnallisen Positiivarien paikallisedustajina toimineet kirjailija ja matkailuyrittäjä Pentti-Oskari Kangas puheenjohtajana ja matkailujohtaja Anne-Marget Hellén sekä aiempina vuosina positiivisimpina palkittuja henkilöitä.

Kirjailija Niina Repo hehkuu hyvää ympärilleen

Niina Repo on paitsi kirjailija, myös kirjallisen kentän moniottelija. Hän on kirjoittanut lukuisia romaaneja, lyhytproosaa, käsikirjoituksia ja kolumneja. Lisäksi hän toimii Turun yliopistossa luovan kirjoittamisen yliopisto-opettajana ja kirjallisten tapahtumien tuottajana.

Niina on monipuolinen, innovatiivinen ja elämänmyönteisyyttä pursuava persoona. Hän on kirjailijan urallaan kiitetty ja positiivisuutta viestittävä ihminen. Niina näyttää esimerkkiä, kuinka elämänuskolla ja positiivisella asenteella mennään läpi vaikeistakin tilanteista. Kannustava, innostava ja lämmin asenne tuo mukanaan hyvän hehkun.

- Nimitys on hauska juttu, koska se viestii, että tehty työ on tuntunut jossakin, joku on saanut siitä iloa, Niina Repo kommentoi valintaansa. Kun sain puhelun, niin nauratti, mutta eikös se ole juuri homman tarkoitus ja ytimessä – ilo!?

Toimittaja Lassi Lähteenmäki on ilon lähettiläs

Työ toimittajana on vienyt Lassi Lähteenmäkeä paitsi ympäri maakuntaa, niin myös maailman ääriin. Juttumatkat köyhissä maissa ovat opettaneet ymmärtämään, että ilon aiheet poimitaan tavallisesta arjesta, eikä ilo ole omaisuudesta kiinni.

Kaukaiset kulttuurit, Eurooppa, oma maakunta, luonto, ympäristökysymykset ja maaseutuelämä ovat lähellä Lähteenmäen sydäntä. Näistä elementeistä ovat syntyneet myös monet jutut eri tiedotusvälineisiin.Positiivinen asenne, toisen ihmisen kunnioittaminen ja hyvät käytöstavat ovat arvokkaita työkaluja toimittajan työssä ja välittyvät myös yleisölle. Lassi Lähteenmäen uutisointia ja tarinoita kuuntelee ja katsoo mielellään.

- Kai se positiivisuus on lapsuuden peruja. En ole koskaan oikein tykännyt synkistelystä tai ylinegatiivisesta asenteesta, kommentoi Lähteenmäki. Tästä nimityksestä olen otettu ja ilahtunut. Koitan jatkaa samalla tiellä.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Kun ääni ratkaisee

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

BEST WESTERN Hotel Seaport

Matkustajasatama Toinen Poikkikatu 2, Turku

www.hotelseaport.fi

Kokoustilat:Aulakabinetti 12 hlö, kapasiteetti 14 hlö diplomaatti. Tulli ja Konttorikabinetit, kumpaankin tilaan max 10 hlö, tilassa 8-10 hlön ryhmätyöpöytä. Conferens 1+2, max 45 hlöä/tila, kapasiteetti 18 hlö U-muoto, 45 hlö luokkamuoto, 60 hlö teatterimuoto. Kaikissa kokoustiloissa piirtoheitin, fläppitaulu, valkokangas ja datatykki. Conferens-tilassa lisäksi dvd-äänentoistolaitteet, puhelin.

Lue uusin näköislehtemme

10/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa