Julkaistu 06.10.2019 0          

Jatkossa sukupuoli ei rajoita jäsenyyttä

Jyväskylässä perjantaina 4.10. pidetyssä Suomen Yrittäjänaisten liittokokouksessa jäsenistö hyväksyi muutoksen paikallisyhdistysten mallisääntöihin. Uusien sääntöjen mukaan jäsenyyttä ei rajoiteta vain yhteen sukupuoleen.

- Teemme työtä tasa-arvon ja naisyrittäjyyden eteen, mutta jäsenistömme koostuu jatkossa kaikista sellaisista henkilöistä, sukupuolesta riippumatta, jotka kokevat tämän asian tärkeäksi, toteaa Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Tiina Koski.

- Nuorten naisten tasa-arvoinen asema työnhakutilanteissa ja perhevapaiden jakaantuminen tasaisemmin molempien vanhempien välillä, ovat todella tärkeitä tavoitteita. Odotamme isoja päätöksiä nykyiseltä hallitukselta, joka on naisvaltainen ja jossa on historiallisen paljon nuoria naisia, toteaa Koski.

- Myös YEL-järjestelmää on syytä kehittää niin, että yrittäjä-äideillä on aito mahdollisuus jäädä äitiyslomalle.

Suomen Yrittäjänaiset on yrittäjinä toimivien ja yrittäjyyttä edistävien naisten aatteellinen yrittäjä- ja elinkeinopoliittinen etujärjestö. Se edistää naisyrittäjyyttä ja parantaa asiantuntijana naisyrittäjien yritystoiminnan edellytyksiä.

Suomen Yrittäjänaisten strategisten panopisteiden kärjessä on työelämän tasa-arvon edistäminen ja perhevapaakulujen tasaaminen. Syntyvyyden laskiessa, työelämän tasa-arvokysymykset nousevat entistä tärkeämmiksi.

Suomen Yrittäjänaiset perustettiin kantamaan vastuuta yksityisyritteliäisyydestä ja sen oikeuksien puolustamisesta. Perustamiskokouksessa 4.10.1947 oli mukana 80 naista ja ensimmäisenä toimintavuonna keskusliittoon liittyi 23 paikallisyhdistystä.

Yrittäjänaisiin kuuluu noin 5000 jäsentä lähes 60 paikallisyhdistyksessä ympäri Suomea. Suomen Yrittäjänaiset on Euroopan suurin naisyrittäjien etujärjestö.


Kommentit

Ei kommentteja!

Lisää kommenttisi täyttämällä allaoleva lomake kokonaisuudessaan.

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Kun ääni ratkaisee

Liedon Säästöpankki

Liedon Säästöpankki

Innostuminen

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

10/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 10.10.2019


Seuraa meitä somessa